آموزش ویديویی الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) در تحلیل تکنیکال
همیشه فعالیت در بازارهای مالی نیاز به داشتن اطلاعات اولیه دارد. شما باید با الگوها و اصطلاحات مختلف در این زمینه آشنا باشید تا بتوانید در این زمینه به موفقیت برسید. ما اینجا هستیم تا کار ترید را هم از طریق افزایش و تقویت مهارتهای تکنیکی و هم تقویت باورهای ثروت ساز، پیش بگیریم. شما میتوانید آموزشهای به روز و دقیقی را در سایت فرا بگیرید. الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) در تحلیل تکنیکال اهمیت زیادی دارند و شناخت آنها به شما کمک میکند در موقعیتهای مختلف، ادامه روند نمودار را پیشبینی کنید.
تعریف الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) در تحلیل تکنیکال
در این مبحث، میخواهیم الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) در تحلیل تکنیکال را بررسی کنیم. بیایید ابتدا ببینیم الگوهای کلاسیک چه هستند؟ در اصل اشکالی داخل نمودارهای قیمتی به وجود میآیند که در اکثر مواقع، میشود تشخیص داد که تا ۷۰ درصد، چه اتفاقی میافتد. یعنی ما میتوانیم از طریق این الگوها و شناخت هریک، تا ۷۰ درصد اتفاقات بعدی بازار بورس و ترید را پیشبینی کنیم.
انواع الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال متفاوت هستند و هر یک روند خاصی را دنبال میکنند که شناخت هر یک، میتواند به شما کمک کند با اطمینان بیشتری در این مسیر حرکت کنید.
بهطورکلی الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) در تحلیل تکنیکال به دو دسته تقسیم میشوند:
⦁الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال
⦁الگوهای ادامه دهنده روند در تحلیل تکنیکال
الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال:
در الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال، یکی از مهمترین گزینهها نمودارهای برگشتی هستند. اگر نمودار الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال، به سمت بالا باشد، شروع میکند به پایین آمدن و بالعکس اگر نمودار روند پایینی داشته، حالا به سمت بالا در حرکت است.
الگوهای ادامه دهنده روند در تحلیل تکنیکال:
در الگوهای ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال، میدانیم نمودار راه خودش را میرود و در همین روند خواهیم ماند. در ادامه به معرفی بیشتر انواع الگوها میپردازیم تا درک اولیهای از هریک داشته باشید. اما اگر به بررسی نمونههای بیشتر و دقیقتری نیاز داشتید، میتوانید در سایت بحر تحلیل، آموزشهای مرتبط دیگر را دنبال کنید. ما هریک را با مثالهای دقیق و زیادی بررسی کردهایم.
انواع الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال: (آموزش کاملتر در ویدیو)
الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال دیده میشوند. شناخت آنها از این جهت اهمیت دارد که بدانید چه عملکردی در جریان نمودارها داشته باشید. دراینصورت شما میتوانید تا حد ممکن ادامه روند نمودارها را بشناسید و با احتیاط بیشتری در بازارهای سرمایهگذاری فعالیت کنید.
الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال انواع مختلفی دارند که شامل موارد زیر میشود:
الگوهای برگشتی سر و شانه در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
الگوی برگشتی سر و شانه در تحلیل تکنیکال، ۳ بخش دارد که شامل سر، شانه چپ و شانه راست میشوند.
این الگو خطی به نام خط گردن هم دارد. خط گردن با وصل کردن نقاط پایینی قلهها تشکیل میشود. این خط گردن از آن جایی اهمیت دارد که باید بایستیم تا تشکیل شود زیرا بعد از کامل شدن این خط، الگو شروع به ریزش میکند و این ریزش دقیقا به اندازه ارتفاع سر تا گردن برآورد میشود.
الگوی سر و شانه معکوس در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
الگوی سر و شانه معکوس در تحلیل تکنیکال دقیقا الگویی برعکس بالایی را دارد.
در این نوع وقتی سر و گردن شکسته شد، نمودار به اندازه طول اچ یا به اندازه فاصله گردن تا سر، بالا میرود. البته این موضوع به صورت احتمالی پیشبینی میشود.
طبق نظر معاملهگران و طبق بررسی های انجام شده از بین انواع الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال، الگوی سر و شانه پرکاربردترین الگوی نموداری است و هم چنین این الگو جزء الگوهای کلاسیک فارکس و الگوهای کلاسیک پرایس اکشن نیز است.
الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) فارکس و الگوهای کلاسیک پرایس اکشن شامل مواردی دیگری نیز هستند. شناخت دقیق طرز عملکرد انواع الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال باعث می شود شما در معامله گری عملکرد بسیار خوبی داشته باشید و همین موضوع باعث می شود که در مدت طولانی به رشد سرمایه برسید.
الگوی آرایش V در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
الگوی آرایش V در تحلیل تکنیکال، درست مثل قبلی است اما شانه سمت چپ را ندارد.
این الگو بسیار راحت است و چنانچه این شکل را ببینید، خط گردن آن با توجه به شانه راست کشیده میشود. برای مشخص کردن این خط گردن، باید قبل از سر شانه راست، یک شانه قبل را ترسیم و بررسی کنیم و بعد خط گردن را رسم کنیم. با توجه به اینها، ریزش بعد از خط گردن هم ریزشی به اندازه طول اچ خواهد داشت.
در این نوع نمودار رو به بالا بوده است اما وقتی ما آرایش وی را میبینیم، میفهیمیم که نمودار احتمالا برگشت بزند.
آرایش وی معکوس در تحلیل تکنیکال
آرایش وی معکوس هم داریم. در این نوع نمودار رو به پایین بوده است و با کشیدن خط گردن، میبینیم که نمودار رو به بالا میرود. در این وقت باید سرمایهگذاری کنیم و وقتی به طول اچ رسیدیم، بیرون بیاییم و مهلت ندهیم.
الگوهای کف و سقف دوقلو در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
به الگوهای کف و سقف دوقلو در تحلیل تکنیکال، نمودار دو قله و دبل تاپ هم گفته میشود. وقتی این نمودار تشکیل شود، یعنی رو به بالا میرفته. کف آنها را به هم وصل میکنیم و میدانیم که به سمت پایین میرود. به اندازه طول اچ ریزش خواهیم داشت. این سقف دو قلو بود.
در مقابل این الگو، الگوی کف دو قلو قرار دارد که به آن دبل باتن هم میگویند. دو دره هم نام دیگر آن است. با تشکیل کف دو قلو، روند نمودار متفاوت خواهد بود. در این موقعیت شما با کشیدن خط گردن، میتوانید ببینید نمودار میتواند به اندازه یکی از قلهها رشد کند. شما باید از وقت تشکیل گردن وارد شوید و قبل از رسیدن به طول h، بیرون بیایید.
الگوی کف و سقف سه قلو در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
الگوی کف و سقف سه قلو در تحلیل تکنیکال، دقیقا مثل الگوی دو قلو است اما سه قله دارد. یعنی بعد از تشکیل خط گردن، میدانیم نمودار به اندازه یکی از طول اچهای سه قله، پایین میآید.
الگوی سه قلوی کف در تحلیل تکنیکال دقیقا برعکس سقف سه قلو است. سه قله برعکس که بعد از دیدن آن، میدانیم نمودار از بعد از تشکیل شدن خط گردن، رو به بالا میرود و این فرصت خوبی برای پول بک است.
انواع الگوهای ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
همانطور که پیشتر هم به این موضوع اشاره کردیم، الگوهای ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال نمونههایی هستند که روندی که در آن هستند را ادامه میدهند. وقتی آنها را تشخیص دهید، میتوانید ببینید در چه مواقعی بهتر است سرمایهگذاری خود را ادامه دهید و یا عملکرد بهتری در بازارهای مالی داشته باشید.
الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال، خودش دارای چند نمونه است که شامل موارد زیر میشود. در این موارد، نمودار داخل یک مثلث فرضی قرار میگیرد که باید خودتان آن را رسم کنید. در ادامه انواع الگوهای مثلث در تحلیل تکنیکال را بررسی میکنیم.
الگوی مثلث متقارن (آموزش کاملتر در ویدیو)
در الگوی مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال، حالت کلی شبیه به مثلث میشود. حتی شبیه باشد هم کافی است. در این نمونه هرطور که خط آخر در مثلث شکسته شد، همانطور نمودار ادامه پیدا میکند.
اگر خط به سمت بالا شکسته شد، یعنی نمودار رشد میکند و اگر به سمت پایین بود، یعنی همانطور به ریزش ادامه میدهد. در حالت ریزش وقت فروش و در حالت رشد، وقت خرید است.
اندازه طور رشد این نمودارها هم به اندازه اچ است که h از قاعده مثلث به دست میآید. برای آموزش بیشتر، مثلث متقارن بحر تحلیل را سرچ کنید تا همه چیز را دراینباره بیاموزید.
الگوهای مثلث کاهشی (آموزش کاملتر در ویدیو)
در الگوهای مثلث کاهشی، خط پایینی کاملا صاف است و وقتی تشکیل میشود که نمودار در حال پایین آمدن باشد. کار این الگوها ادامه دهنده روند بودن است. ما خطوط را میکشیم و منتظر میشویم روند خود را رو به پایین قطع کند. وقتی قطع شد، به اندازه طول اچ، افول خواهد داشت.
الگوی مثلث افزایشی (آموزش کاملتر در ویدیو)
الگوی مثلث افزایشی از الگوهای مثلثی در تحلیل تکنیکال، کمی سخت تشکیل میشود. در الگوی مثلث افزایشی، خط بالایی مثلث تشکیل شده صاف میشود و نموداری در حال رشد است. در اصل این خطوط مثلثی افزایشی شکل میدهند و ما منتظر میشویم تا پول بک بزند و بعد به اندازه طول اچ، افزایش خواهیم داشت.
الگوهای مستطیل در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
در الگوهای مستطیل در تحلیل تکنیکال، شما میتوانید خطوطی مستطیل مانند را اطراف نمودار رسم کنید که مثل مدل قبلی، این چهار خط فرضی هستند و باید توسط خودتان رسم شوند.
هرجا خط قطع و شکسته شود، افزایش یا کاهش آنها ادامه پیدا میکند و این روند بهاندازه طول اچ که در این بخش عرض مستطیل است، ادامه خواهند داشت.
اگر نمودار صعودی باشد، نمودار در مستطیل به سمت بالا شکسته میشود و اگر نزولی باشد، در پایین شکسته میشود.
الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
هرآنچه در الگوهای مثلث در تحلیل تکنیکال یاد گرفتیم، درباره الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال صدق میکند. در اصل اگر الگوهای مثلثی دسته داشته باشند، پرچم اسم میگیرند. روند رشد انواع الگوهای پرچم در تحلیل تکنیکال متفاوت است. آنها بهاندازه طول میله پرچم رشد و یا ریزش میکنند. اگر میله به سمت بالا باشد، طول میله از پایین میشکند و در میلههای به سمت پایین، از بالا میشکند.
الگوی کنج در الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) در تحلیل تکنیکال
الگوی کنج در الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال، هم در نمودارهای برگشتی و ادامه دهنده دیده میشود که آن را به صورت جداگانه توضیح میدهیم.
اگر مثلثی تشکیل شود که هر دو خط آن رو به سمت پایین و یا هر دو خط آن رو به بالا باشند، به آن کنج میگوییم. این خطوط هم فرضی هستند و اگر ضلع آنها به صورت حدودی رو به سمت مشترکی باشند، یکی از الگوهای کنج در تحلیل تکنیکال هستند. این مورد هم به ۲ دسته تقسیم میشود.
اگر نمودار هر دو را به سمت پایین هدایت میکرد، فارغ از اینکه وج از پیش صعودی بوده یا نزولی، ما به احتمال زیاد، روند صعودی را خواهیم دید.
اما اگر وج به سمت بالا بود، امکان اینکه پایین تر بیاید، بسیار زیاد است.
یادگیری و شناخت الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال یکی از اولین و مهمترین مفاهیمی است که معاملهگران از همان ابتدا در بازار سهام با آن درگیر میشوند. الگوهای نموداری بخش بسیار مهمی از الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال کلاسیک هستند و معاملهگران باید با این الگوهای نموداری آشنایی کاملی داشته باشند تا بتوانند از طریق آنها به خرید و فروش سهام بپردازند. تکرار پذیری یکی از مهمترین ویژگی، ابزار الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) در تحلیل تکنیکال است به طوری که شما میتوانید در هر نمودار و تایم فریمی، آنها را مشاهده کنید.
در تحلیل تکنیکال میتوان برای ورود، تایید و یا برای پیشبینی جهت و میزان تغییرات قیمتی بازار، از الگوهای کلاسیک استفاده کرد.
۶ نکته مهم الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) در تحلیل تکنیکال (آموزش کاملتر در ویدیو)
۱- تغییر حجم معاملات در هنگام ساختن الگوی نموداری یکی از مواردی است که میتواند برای نشان دادن درست بودن و قدرت داشتن الگو به شما کمک کند.
۲- هر نوع از االگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) در تحلیل تکنیکال دارای هدف نموداری خاصی است و میزان رسیدن به این اهداف کاملا به بازار وابسته است.
۳- حرکات قیمتی با مدت زمان شکلگیری الگو رابطهی مستقیمی دارد به این معنی که هر چه مدت زمان تشکیل یک الگو بیشتر طول بکشد به همان اندازه پیشبینی میشود که حرکات قیمتی بزرگتری در پیش خواهد داشت.
۴- به دلیل اینکه الگوهای نموداری در جزئیات بسیار به یکدیگر شبیه هستند برای توانایی تشخیص تفاوت آنها با یکدیگر باید به مواردی هم چون شکستهای قیمتی، تغییر حجم معاملات و غیره توجه کنید.
۵- افزایش حجم معاملات حین خروج قیمت از ناحیه ی حمایت یا مقاومت یکی از مواردی است که به کمک آن میتوانید شکست را تشخیص دهید.
۶- به منظور اینکه الگوهای نموداری قدرت زیادی داشته باشند، باید در طول تشکیل الگو، حجم معاملات در نقاط کف و سقف به ترتیب از سمت چپ به راست نمودار کاهشیافته و در نقطه شکست، شاهد افزایش حجم معاملات باشیم.
جمع بندی
در این ویدیو هدف بیشتر بر این بود که با الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) در تحلیل تکنیکال آشنا شوید و اگر نیاز به آموزشهای دقیقتر با مثال بیشتر داشتید، به ویدسوهای آموزشی ما سر بزنید. ما همه این موارد را با مثالهای دقیق، بررسی جامع و بیان ساده برای شما آماده کردهایم.
امیدواریم هر روز شادتر، سالمتر و ثروتمندتر باشید.