خطوط یا سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

فهرست مطالب

دانلود تصویری  

سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

در تحلیل تکنیکال سطوح حمایت و مقاومت بسیار اهمیت دارند. قیمت در بازارهای مالی همیشه در نبرد خریداران و فروشندگان مشخص می‌شود. این امر اشاره به سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال دارد. درواقع هرگاه قیمت‌‌ها افزایش می‌یابد، خریداران تمایل به خرید دارند (تقاضا) بالا می‌رود. یعنی خریداران کنترل قیمت را به دست گرفته اند. زمانی که قیمت کاهش پیدا می‌کند، فروشندگان قصد فروش دارند و (عرضه) بالا می‌رود. یعنی فروشندگان بر بازار مسلط شده اند.

در دنیای تحلیل تکنیکال برای سرمایه‌گذاری سودآور، تحلیل‌گران از روش‌های مختلفی برای تشخیص سطوح حمایت و مقاومت استفاده می‌کنند. هر فرد تحلیل‌گر می‌تواند با استراتژی و روش خاص خود، سطوح یا خطوط حمایت و مقاومت را مشخص و بر اساس آن‌ها تصمیم‌گیری کند. سطوح حمایت و مقاومت ارتباط مستقیمی با تفکر و تصمیم‌گیری عمده سرمایه‌گذاران بازار دارد. درواقع این تفکرات، در نهایت خودشان را در قیمت نشان می‌دهند.

در بازارهای مالی همیشه رفتار خریداران و فروشندگان قیمت‌ها را جابه‌جا می‌کند.

آیا سطوح حمایت و مقاومت با خطوط حمایت و مقاومت تفاوت دارند؟

حمایت و مقاومت همیشه در یک محدوده قیمتی تشکیل می‌شود. تحلیل‌گران این محدوده را با کلمات متفاوتی تعریف می‌کنند:

محدوده حمایت و مقاومت،

منطقه حمایت و مقاومت،

سطوح حمایت و مقاومت

و خطوط حمایت و مقاومت.

همه این تعاریف صحیح است و اشاره به همان محدوده حمایت و مقاومت دارد. ما در این مقاله بیشتر از کلمه سطوح حمایت و مقاومت استفاده کرده‌ایم.

دوره آموزشی تحلیلی تکنیکال مقدماتی - دکتر محمد بحرینی دوره رایگان تکنیکال مقدماتی و کنترل ذهن

سطح حمایت(Support)  چیست؟

  خطوط حمایت تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

سطح حمایت یا محدوده حمایت در تحلیل تکنیکال، محدوده یا سطحی است که فشار خریداران، قیمت‌‌ها را به سمت بالا هدایت می‌کند. در محدوده یا سطح حمایت تقاضا افزایش می‌یابد و مانع از افت ارزش قیمت می‌شود. زمانی که قیمت به حمایت نزدیک می‌شود، خریداران تمایل زیادی به خرید دارند (یعنی تقاضا بالا می‌رود) و فروشندگان تمایل کمتری به فروش دارند (یعنی عرضه پایین می‌رود). بنابراین خط روند قیمت، با دشواری روبه‌رو می‌شود.

خطوط و سطوح حمایت در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

نهایتا در سطح حمایت میزان تقاضا بر میزان عرضه غلبه می‌کند که نتیجه این پیروزی به‌صورت ادامه روند صعودی و افزایش قیمت‌ها قابل‌ مشاهده است.

سطح مقاومت (Resistance) چیست؟

خطوط مقاومت در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

مقاومت از نظر تکنیکالی یعنی قیمت در بازه‌های زمانی مختلف، در یک ناحیه قیمتی و یا در یک روند قیمتی مشخص، ریزش پیدا کرده‌ است و ممکن است باز هم قیمت نسبت به این سطح واکنش منفی نشان ‌دهد و به محض رسیدن به ابن ناحیه، ریزش پیدا ‌کند.

سطوح مقاومت بر روی یک نمودار، به ما نشان می‌دهد فروشندگان بر بازار حاکم هستند. در محدوده یا سطوح مقاومتی، فشار فروش از فشار خرید بیشتر است یعنی عرضه بالاتر از تقاضا است. برای ترسیم سطوح مقاومت، مناطقی که قیمت به شدت به آن‌ها واکنش نشان داده، بهترین و مناسب‌ترین انتخاب هستند.

خطوط مقاومت در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

خط مقاومت در یک نمودار نشانه‌ی نواحی جلوگیری از رشد قیمت است.

۲ استفاده مهم از سطوح حمایت و مقاومت

  • قیمت‌ها در بازارهای مالی بر اساس عرضه و تقاضا نوسان پیدا می کند. ساده‌ترین راه برای بررسی این تغییرات در تحلیل تکنیکال، رسم سطوح حمایت و مقاومت بر روی نمودار است.
  • می‌توان از سطوح حمایت و مقاومت برای تعیین حدضرر (Stop-Loss) در معاملات استفاده کرد.
انواع نمودار در تحلیل تکنیکال انواع نمودار در تحلیل تکنیکال

سطوح افقی حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال یا سطوح ثابت (Static)

رسم سطوح افقی یا استاتیک یکی از ساده‌ترین اشکال تحلیل تکنیکال است که در عین سادگی، اطلاعات مهمی به تحلیل‌گران ارائه می‌دهد. با استفاده از ترسیم سطوح افقی حمایت و مقاومت می‌توان تعداد برخورد نمودار به یک محدوده یا نقطه قیمتی مشخص را به دست آورد.

خظوظ حمایت و مقاومت استاتیک یا افقی در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

سطوح افقی حمایت، محدوده یا منطقه ای را  نشان می‌دهد که ریزش قیمت متوقف شده و سپس در موقعیت‌های بعدی افزایش یافته است و در هر ریزش در همان نقطه متوقف شده است.

سطوح افقی مقاومت نیز محدوده‌ای را نشان می‌دهد که رشد قیمتی نمودار در آن محدوده سقوط کرده است و در هر برخود باز هم سقوط را تجربه کرده است.

قیمت‌‌ها همیشه در یک داد و ستد توسط تقاضا کنندگان و عرضه کنندگان مشخص می‌شوند.

دوره آموزشی تحلیلی تکنیکال مقدماتی - دکتر محمد بحرینی دوره رایگان تکنیکال مقدماتی و کنترل ذهن

سطوح حمایت و مقاومت مورب یا داینامیک در تحلیل تکنیکال

سطوح حمایت و مقاومت داینامیک یا مورب در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

در سطوح حمایت و مقاومت مورب، با ادامه روند در یک نمودار، قیمت‌های جدید تعریف می‌شود. از نظر تحلیل‌گران تکنیکالیست، سطوح حمایت و مقاومت افقی قابل اطمینان‌تر هستند، اما تنها راه شناسایی نیستند. در اقتصاد تورمی سطوح یا خطوط حمایت افقی کمتر شکل می‌گیرد و بیشتر سطوح یا خطوط حمایت مورب یا داینامیک مشاهده می‌شود. در طی روندهای صعودی، خط روند صعودی نیز به ‌عنوان حمایت عمل می‌کند و می‌توان از آن اطلاعات مفیدی کسب کرد.

خطوط مقاومت و حمایت مورب در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی
خطوط حمایت و مقاومت روش پیدا کردن خطوط حمایت و مقاومت کلیدی در بازار

مقایسه سطوح حمایت و مقاومت افقی و مورب

  • در سطوح حمایت و مقاومت افقی ، هر سطح نماینده یک قیمت مشخص است که با ادامه روند، آن سطح همچنان نماینده همان قیمت خاص است.  اما در سطح حمایت و مقاومت مورب، قیمت نوسان دارد.
  • سطوح حمایت و مقاومت افقی معمولا پس از گذشت چند ماه یا چند سال اعتبار خود را از دست می‌دهد. اما سطوح حمایت و مقاومت مورب با ادامه روند، قیمت‌های جدیدی تعریف می‌کنند و امکان دارد با گذشت ماه‌ها و سال‌ها همچنان معتبر باشند.
  • سطوح مقاومت افقی به نسبت سطوح مقاومت مورب از اعتبار بالاتری برخوردار هستند . هر چه شیب یک سطح یا خط مقاومت افقی‌تر باشد یعنی قدرت بیشتری دارد و شکسته شدن  این مقاومت سخت‌تر است.
نمودار شاخص کل خطوط حمایت و مقاومت مورب یا داینامیک -دکتر محمد بحرینی

خط مقاومت مورب در نمودار شاخص کل

استفاده از محدوده یا سطوح حمایت و مقاومت در تصمیم‌گیری‌های مالی

تریدران و سرمایه‌گذاران سطوح حمایت و مقاومت را به عنوان نقطه‌ای برای ورود به معامله یا خروج از معامله در نظر می‌گیرند. وقتی قیمت به سطح حمایت نزدیک می‌شود یا از آن عبور می‌کند، می‌تواند به عنوان زمان مناسبی برای خرید است. در صورت برخورد قیمت به محدوده مقاومتی، زمان مناسب برای خروج از معامله است.

نکته مهم: برای پایین آوردن ریسک بهتر است پس از شکست شدن محدوده حمایتی یا مقاوتی، منتظر بمانید و پولبک دوباره را مشاهده کنید تا از اعتبار شکست مطمئن شوید. وقتی پولبک اتفاق می‌افتد یعنی قیمت، سطح قبلی خود را آزموده و برای صعود و یا نزول آماده است.

سطح حمایت در نمودار شاخص کل - دکتر محمد بحرینی

خط حمایت در نمودار شاخص کل

در دوره رایگان تکنیکال مقدماتی و کنترل ذهن، خطوط حمایت و مقاومت را به راحتی آموزش می‌بینید. دکتر محمد بحرینی در این دوره به شما کمک می کند تا این خطوط را بر روی نمودار به راحتی تشخیص دهید.

تعیین حد ضرر (Setting Stop-Loss)با استفاده از سطوح حمایت و مقاومت

یکی دیگر از استراتژی‌های معامله‌گران، قراردادن حد ضرر در نزدیکی سطوح حمایت و مقاومت است. معامله‌گر با تعیین حد ضرر در نزدیکی این سطوح، از قبل مشخص می‌کند که بیشترین ضرری که از یک معامله متحمل خواهد شد، چه میزان خواهد بود. در این روش، حد ضرر را طراف سطوح حمایت و مقاومت تعیین می‌کنند. به این ترتیب اگر قیمت در خلاف جهت انتظار حرکت کند و سطح حمایت و یا طح مقاومت را بشکند، با فعال شدن حد ضرر، معامله‌گران از موقعیت فعلی خارج می‌شوند و معامله خود را می‌بندند.

دوره مقدماتی ارز دیجیتال و موفقیت - دکتر محمد بحرینیدوره رایگان مقدماتی ارز دیجیتال و موفقیت

۴ روش پیدا کردن خطوط حمایت و مقاومت کلیدی بازار

با استفاده از خطوط حمایت و مقاومت کلیدی میتوان سود بیشتری به دست آورد. البته دکتر محمد بحرینی در ویدئو خطوط حمایت و مقاومت کلیدی و مهم بازار ، این ۴ روش را روی نمودار آموزش می‌دهند.

۱- خطوطی که در گذشته بیشتر از بقیه درگیری داشته اند

۲- خطوطی که ماهیت آنها از حمایت به مقاومت و برعکس تغییر کند.

۳- خطوطی که اعداد رْند داشته باشند.

۴- بررسی کف و سقف نمودارها

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها