ویدیو آموزش الگوی مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال

فهرست مطالب

آموزش ویدیویی الگوی مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال

بازارهای مالی پیچیده‌ هستند و درک آنها ممکن است برای بسیاری از افراد چالش برانگیز باشد. اما با استفاده از الگوی مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال، می‌توانید یک اصل ساده و کارآمد را در تحلیل بازارهای مالی بیاموزید. در این مقاله، به تحلیل نقاط قوت الگوی مثلث متقارن، روش‌های تشخیص ورود و خروج از بازار با استفاده از این الگو و مثال‌های عملی از الگوی مثلث متقارن در بازارهای واقعی خواهیم پرداخت.

انواع الگوهای قیمتی - دکتر محمد بحرینی

الگوی مثلث متقارن در کدام دسته الگوها قرار دارد؟ (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

الگوی مثلث متقارن جز الگوهای کلاسیک( قیمتی) ادامه دهنده است.الگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) از ۲ دسته تشکیل می‌شوند: الگوی برگشتی یا الگوی ادامه دهنده. الگوهای برگشتی به این صورت هستند که اگر آن الگو در نمودار شکل گرفت، نمودار تغییر جهت می‌دهد. به این معنی که اگر صعودی باشد، نزولی می‌شود و برعکس. این الگوها به ۴ دسته تقسیم می‌شوند:

۴ دسته الگوهای برگشتی

۱- الگوی سر و شانه

۲- الگوی آرایش V

۳- الگوی کف و سقف دوقلو

۴- الگوی کف و سقف سه قلو تقسیم می‌شوند.

الگوی ادامه دهنده هم به این شکل هستند که وقتی آن‌ها را در نمودار مشاهده کردیم، قرار است نمودار روند خود را ادامه دهد. این الگوها نیز به ۳ دسته:

۳ دسته الگوهای ادامه دهنده:

۱- الگوی مثلث

۲- الگوی مستطیل

۳- الگوی پرچم

تقسیم می‌شوند و خود الگوی مثلث هم به ۳ قسمت تقسیم می‌شود:

۱- الگوی مثلث متقارن

۲- الگوی مثلث کاهشی

۳- الگوی مثلث افزایشی.

الگوی ادامه دهنده قیمتی الگوی مثلث متقارن - دکتر محمد بحرینی

الگوی مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال چیست؟ (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

در الگوی مثلث متقارن، خطوط شیب دار متقابل و افقی با یکدیگر تداخل می‌کنند و شکلی مانند مثلث را ایجاد می‌کنند. این الگو معمولاً به صورت یک توقف موقت در حرکت قیمت‌ها تشخیص داده می‌شود و نشانگر دوره‌ای است که نیروهای خریداران و فروشندگان به تعادل رسیده‌اند.

در الگوی مثلث متقارن، نمودار چیزی شبیه به یک مثلث را تشکیل و همانطور که در شکل مشاهده می‌کنید، ضلع پایینی به سمت بالا و ضلع بالایی به سمت پایین می‌باشد. این الگو، مثل یک فنر فشرده شده، از هر دو طرف می‌تواند بشکند و از هر طرف که بشکند، به اندازه طول قاعده رشد یا نزول می‌کند. 

تصویر ضلع بالا و پایین مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

وقتی الگوی مثلث متقارن شکل می‌گیرد، ما می‌توانیم انتظار داشته باشیم که قیمت به طور قابل توجه‌ای تغییر کند. با شکستن خطوط شیب دار در بالا یا پایین، اغلب یک حرکت قوی و استمراری در جهت بالا یا پایین ایجاد می‌شود. این می‌تواند به ما کمک کند تا نقاط ورود و خروج مطلوبی در بازار شناسایی کنیم.

الگوی مثلث متقارن همچنین می‌تواند در ترند صعودی و نزولی ایجاد شود و در هر دو حالت مفید است. با در نظر گرفتن بازار و شرایط فعلی، می‌توان از این الگو برای تصمیم‌گیری هوشمندانه درباره خرید و فروش در بازار استفاده کرد.

الگوی مثلث متقارن در ترند صعودی و نزولی - دکتر محمد بحرینی

حال به بررسی چند مثال می‌پردازیم. این نمودار نشان دهنده قیمت طلا به دلار می‌باشد. در این نمودار نمودار، الگوی مثلث متقارن تشکیل شده است و سپس به بالا شکسته شده و به اندازه طول قاعده (h) بالا رفته است.

الگوی مثلث متقارن بر روی نمودار طلا به دلار - دکتر محمد بحرینی
الگوی مثلث متقارن بر روی نمودار طلا به دلار

مثال بعدی باز هم نشان دهنده نمودار طلاست. اینجا هم ما شاهد یک الگوی مثلث متقارن هستیم که به سمت بالا شکسته و به اندازه طول قاعده یا حتی بیشتر هم، بالا رفته است.

آموزش کشیدن الگوی مثلث متقارن بر روی نمودار طلا به دلار - دکتر محمد بحرینی
آموزش کشیدن الگوی مثلث متقارن بر روی نمودار طلا به دلار

در مثال بعدی، به بررسی نمودار بازار یورو به دلار می‌پردازیم. در این نمودار هم الگوی مثلث متقارن شکل گرفته است و نمودار به سمت بالا شکسته است.

الگوی مثلث متقارن بر روی نمودار یورو به دلار - دکتر محمد بحرینی
الگوی مثلث متقارن بر روی نمودار یورو به دلار

مثال بعدی نیز نمودار یورو به دلار در فارکس می‌باشد. در این نمودار یک مثلث شکل گرفته است اما نمودار از راس مثلث عبور کرده و به عبارتی دیگر نشکسته است. بنابراین، در این نمودار الگوی مثلث متقارن شکل نگرفته است.

آموزش ویدئویی الگوی مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال بر روی نمودار یورو به دلار - دکتر محمد بحرینی
آموزش ویدئویی الگوی مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال بر روی نمودار یورو به دلار

انواع الگوی مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

الگوی مثلث متقارن از مهم‌ترین الگوها در تحلیل تکنیکال است که توسط تریدرها و سرمایه‌گذاران برای تصمیم‌گیری در بازار استفاده می‌شود. این الگوها معمولاً نشان می‌دهند که نیروی خریداران و فروشندگان به تعادل رسیده‌اند و با شکستن خطوط شیب‌دار، قیمت به طور قابل توجهی تغییر خواهد کرد. در زیر به برخی از انواع الگوهای مثلث متقارن معروف می‌پردازیم:

۱- مثلث متقارن معکوس: در این الگو، خط شیب‌دار پایین‌تر از خط شیب‌دار بالا قرار می‌گیرد. این الگو معمولاً به عنوان الگوی معکوس در دامنه یک نزول قیمت شناخته می‌شود و پس از شکستن خطوط شیب‌دار به بالا، قیمت به طور قابل توجهی به سمت بالا حرکت می‌کند.

۲- مثلث متقارن قرینه: در این الگو، خط شیب‌دار بالا از خط شیب‌دار پایین‌تر قرار می‌گیرد. الگوی مثلث متقارن قرینه معمولاً در دامنه یک صعود قیمت شناخته می‌شود و پس از شکستن خطوط شیب‌دار به پایین، قیمت به طور قابل توجهی به سمت پایین حرکت میکند.

۳- مثلث متقارن افقی: در این الگو، خطوط شیب‌دار افقی هستند و به صورت متقارن در دامنه قیمت قرار دارند. این الگو همچنین نشانگر تعادل در بازار است و با شکستن یکی از خطوط به سمت بالا یا پایین، قیمت به طور قابل توجهی تغییر خواهد کرد.

همچنین مهم است به خاصیت‌های الگوی مثلث متقارن توجه کنیم که شامل موارد زیر می‌شود:

• افزایش حجم معاملات پس از شکستن الگو
• پرسود بودن نقطه ورود بلافاصله بعد از شکستن الگو
• بهره‌گیری از ابزارهای فنی دیگر، مانند خطوط روند و حرکت متوسط، در تأیید الگوی مثلث متقارن
به‌علاوه، می‌توانید از الگوی مثلث متقارن در هر فریم زمانی استفاده کنید، اما در فریم‌های زمانی بزرگ‌تر این الگوها معمولاً بهتر تشخیص داده می‌شوند.

حد ضرر در مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

حد ضرر در الگوی مثلث متقارن (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

حد ضرر یا “Stop Loss” یک مفهوم مهم در استفاده از الگوهای مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال است. حد ضرر به معنای یک سطح قیمتی است که تریدرها و سرمایه گذاران برای محافظت در صورتی که قیمت الگوی مثلث متقارن را نادیده بگیرد، تعیین میکنند. اگر قیمت خارج از الگو حرکت کند و علامتی از ادامه الگو نداشته باشد، حد ضرر می‌تواند به عنوان نقطه ورود برای تریدرها به بازار مورد استفاده قرار گیرد.

آموزش حد ضرر در الگوی مثلث متقارن - دکتر محمد بحرینی

هر تحلیل تکنیکال حد ضرر مختص به خود را دارد. همانطور که گفته شد، در الگوی مثلث متقارن از بالا و پایین می‌تواند شکسته شود. با این اوصاف، اگر نمودار از بالا شکسته شد، حد ضرر زیر خط بالایی مثلث قرار می‌گیرد و اگر از پایین شکسته شد، بالای خط پایینی مثلث.

برگردیم به آخرین مثالی که بررسی کردیم. در قسمتی از نمودار همانطور که مشاهده می‌کنید، نمودار شکسته و بالا رفته و مجدد به داخل مثلث بازگشته است. حال بر فرض شما زمانی که نمودار بالا رفته، وارد معامله شده باشید، اگر حد ضرر را زیر خط بالایی مثلث قرار می‌دادید، پس از ریزش نمودار و بازگشت به داخل مثلث، ضرر شما خیلی کمتر می‌شد.

حد ضرر در الگوی مثلث متقارن بر روی نمودار یورو به دلار -دکتر محمد بحرینی
حد ضرر در الگوی مثلث متقارن بر روی نمودار یورو به دلار

همچنین در قسمتی که نمودار به پایین ریزش داشته و بعد به داخل مثلث برگشته، با استفاده از حد ضرر می‌توانستید متوجه بشوید که چه زمانی باید از معامله خارج می‌شدید.

نقطه خروج حد ضرر در الگوی مثلث متقارن بر روی نمودار یورو به دلار - دکتر محمد بحرینی
نقطه خروج حد ضرر در الگوی مثلث متقارن بر روی نمودار یورو به دلار

جمع‌بندی

الگوی مثلث متقارن در تحلیل تکنیکال وقتی رخ می‌دهد که خط روند نزولی و خط روند صعودی بر روی یک نقطه مشترک هم قرار می‌گیرند و شکل الگو شبیه به یک مثلث متقارن می‌باشد. این الگو به عنوان یک نشانه تعادل بین مشتریان خریدار و فروشنده در بازار در نظر گرفته می‌شود.

با آموزش‌های بیشتر مهارت‌های خود را ارتقا دهید:

guest
حتما فارسی تایپ شود
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها