ویدیو آموزش الگوی کندل پین بار در تحلیل تکنیکال

فهرست مطالب

آموزش ویدیویی الگوی کندلی پین‌بار در تحلیل تکنیکال

الگوی کندل پین‌بار در تحلیل تکنیکال - آموزش دکتر محمد بحرینی

الگوی کندل پین بار یکی از مهم‌ترین الگوهای تحلیل تکنیکال است و پرایس‌اکشن (price action) بر پایه‌ی الگوی پین‌بار سوار شده است.

انواع الگوهای کندلی چیست؟ آموزش دکتر محمد بحرینی

الگوهای کندلی ۲ دسته هستند: الگوهای برگشتی و الگوهای ادامه دهنده.

الگوی تک کندلی الگوی پین‌بار - تدریس دکتر محمد بحرینی

الگوهای برگشتی خود به ۳ دسته تقسیم می‌شوند. الگوهای تک کندلی که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به الگوی دوجی، الگوی مارابوزو، الگوی پین‌بار و الگوی فرفره اشاره کرد. الگوهای دو کندلی هم شامل الگوی اینگالف و الگوی هارامی هستند. از الگوهای چند کندلی می‌توان به الگوی ستاره صبحگاهی و عصرگاهی و الگوی سه سرباز سفید و سه کلاغ سیاه اشاره کرد.

انواع شکل الگوی کندل پین‌بار - آموزش دکتر محمد بحرینی

الگوی کندل پین بار چیست؟ (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

الگوی کندل پین بار یک الگو برای تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی است که به عنوان یک سیگنال قدرتمند برای تغییر جهت قیمت شناخته می‌شود. این الگو در نمودار قیمت عبارت است از یک شمع برعکسی به شکل یک سوزن یا پین بار که در وسط بدنه اصلی خود دارای یک سایه بزرگ است.

الگوی کندل پین‌بار از یک بدنه کوچک و یک شادوی بزرگ تشکیل می‌شود. در یک نمودار، رنگ پین بار اهمیتی ندارد. فقط مهم است که جهت شادو یا جهت سایه کدام طرف باشد. اگر جهت به سمت بالا باشد، نشان دهنده این است که اگرچه خریداران قیمت را بالا برده‌اند اما فروشندگان قیمت را پایین می‌کشند. پس بنابراین بعد از این الگو نمودار به سمت پایین حرکت می‌کند. البته این الگوها زمانی ارزشمند هستند که در حمایت‌ها و مقاومت‌ها تشکیل شوند. اگر جهت شادو به سمت پایین باشد، نشان دهنده این است که قدرت خریداران بیشتر از فروشندگان است. بعد از دیدن این الگو در نمودار، متوجه می‌شویم که نمودار قرار است رو به بالا حرکت کند.

جهت شادوها در الگوی کندل پین‌بار - دکتر محمد بحرینی

الگوی کندل پین‌بار به صورت عمده در دو حالت معکوس قیمت به کار می‌رود. یعنی به عنوان سیگنال برای برگشت قیمت از یک حرکت صعودی به حرکت نزولی یا برگشت قیمت از حرکت نزولی به حرکت صعودی مورد استفاده قرار می‌گیرد. الگوی پین بار به دلیل نشانگری قدرتمند برای تغییر جهت قیمت، مورد توجه قرار می‌گیرد و می‌تواند به عنوان یک ابزار مفید در تحلیل تکنیکال و تصمیم‌گیری در خرید و فروش در بازارهای مالی مورد استفاده قرار گیرد.

در مثال زیر، به بررسی الگوی کندل پین‌بارها می‌پردازیم. این نمودار نشان دهنده بیت‌کوین به تتر است و در شکل، چند مورد از پین بارها را برای شما مشخص کرده‌ایم.

الگوی کندل پین‌بار در نمودار بیت‌کوین به تتر - آموزش دکتر محمد بحرینی
الگوی کندل پین‌بار در نمودار بیت‌کوین به تتر

ویژگی‌های الگوی کندل پین بار (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

مطابق با تحلیل تکنیکال، الگوی کندل پین بار دارای ویژگی‌های مختلفی است که می‌تواند در تصمیم‌گیری و پیش‌بینی جهت حرکت قیمت مفید باشد. در ادامه به برخی از ویژگی‌های این الگو اشاره خواهیم کرد:

۱- سایه‌های بلند: الگوی کندل پین بار دارای سایه‌های بلند است که به دو زیرگروه تقسیم می‌شود: سایه بالایی (Upper shadow) و سایه پایینی (Lower shadow). سایه بلند نشان دهنده امتیاز قدرت الگو است و هر چقدر سایه بلندتر باشد، قدرت الگو بیشتر خواهد بود.

۲- بدنه کوچک: الگوی پین بار دارای بدنه کوچک است که در قسمت متمایل به سایه بلند قرار می‌گیرد. بدنه کوچک نشانگر عدم قوت یا تقارن قیمت در زمان الگو است و اهمیت بیشتری به سایه‌های بلند می‌دهد.

۳- موقعیت الگو: الگوی پین بار معمولاً در نقاط کلیدی قرار می‌گیرد که می‌تواند نشانگر تغییر جهت قیمت باشد. این نقاط می‌توانند سطوح مقاومت و حمایت، خطوط روند یا ترندها باشند و به عنوان نقاط ورود یا خروج احتمالی معاملات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۴- جهت حرکت قیمت: الگوی پین بار معمولاً به عنوان سیگنال برای تغییر جهت حرکت قیمت استفاده می‌شود. در الگوی پین بار معکوس یا حالت بالعکس، وقتی الگو در حالت نزولی شکل می‌گیرد، نشانگر تغییر جهت از نزولی به صعودی است و برعکس.

۵- تأیید الگو: برای تأیید الگوی پین بار و افزایش قدرت پیش‌بینی، معمولاً نیاز به تأییدیه اضافی است. این تأییدیه می‌تواند شامل الگوی معکوس در جهت مورد نظر، ترکیب با سیگنال‌های دیگر یا تأییدیه نزدیکی با سطوح مقاومت یا حمایت باشد.

با درک و استفاده از ویژگی های الگوی پین بار، متخصصان تحلیل تکنیکال می توانند به طور بهتری اطلاعاتی در مورد جهت حرکت قیمت در بازارهای مالی به دست آورند و تصمیمات بهتری را در مورد خرید و فروش ارزش‌ها و دارایی‌ها بگیرند.

انواع الگوی کندل پین‌بار (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

در تحلیل تکنیکال، الگوی پین بار به صورت معمول به ۲ نوع اصلی تقسیم می‌شود: پین بار معکوس و پین بار ادامه دار.

۱- پین بار معکوس:

پین بار معکوس در الگوی کندل پین‌بار به عنوان یک سیگنال برای تغییر جهت حرکت قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد. وقتی الگوی پین بار در قسمت بالایی روند نزولی شکل می‌گیرد، نشانگر تغییر جهت از نزولی به صعودی است و برعکس. این الگو ممکن است به عنوان یک نقطه ورود به معاملات بازار استفاده شود و توجه به سایر اشارات و سیگنال‌های مؤثر مانند سطوح حمایت و مقاومت وجود دارد.

۲- پین بار ادامه دار:

در مقابل پین بار معکوس، پین بار ادامه دار به عنوان یک سیگنال برای ادامه روند حرکت قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این الگو، الگوی کندل پین‌بار در جهت روند قبلی شکل می‌گیرد و نشانگر ادامه روند قبلی است. این الگو ممکن است نقطه ورود به معاملات در جهت روند باشد و کنار بازیابی سریع پس از یک تقویت بزرگ قرار داشته باشد.هر دو نوع پین بار معکوس و پین بار ادامه می‌توانند با استفاده از سایر ابزارها و شرایط بازار، مانند سطوح حمایت و مقاومت، خطوط افقی و ترندهای قیمتی تأیید شوند. همچنین، تمامی الگوها نیاز به تأییدیه اضافی دارند و توجه به سیگنال‌های دیگر و تحلیل‌های کناری نیز ضروری است.

مهم‌ترین نکته در استفاده از الگوی کندل پین بار

مهم‌ترین نکته در استفاده از الگوی کندل پین بارتوجه به محل قرار گیری و تأیید الگو است. الگوهای پین باری که در نقاط مهم مانند سطوح حمایت و مقاومت شکل می‌گیرند و توسط سایر سیگنال‌ها تأیید شوند، ممکن است بازدهی بالاتری داشته باشند. همچنین، همیشه به ترکیب الگوی پین بار با نشانگرهای دیگر توجه کنید تا تصمیمات بهتری بگیرید.

معامله با الگوی کندل پین‌بار - دکتر محمد بحرینی

معامله با الگوی کندل پین بار (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

معامله با الگوی کندل پین بار در تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های محبوب استفاده از الگوها برای تصمیم‌گیری در بازارهای مالی است. الگوی پین بار می‌تواند یکی از عوامل تأییدیه برای اقدامات معاملاتی شما باشد. در ادامه، مراحل معامله با الگوی پین بار را شرح می‌دهم:

۱- تشخیص الگو: ابتدا باید الگوی پین بار را در نمودار قیمت شناسایی کنید. پین بار معکوس عبارت است از یک ممسنی طولانی با سایه‌های بلند در بالا و پایین و یک بدنه کوچک در وسط. پین بار ادامه هم شبیه به پین بار معکوس است، با این تفاوت که بدنه آن ممکن است بزرگتر یا کوچکتر باشد.

۲- تأیید الگو: پس از شناسایی الگو، باید تأییدیه الگو را بررسی کنید. نقاط مهم مانند سطوح حمایت و مقاومت، خطوط افقی و الگوهای دیگر می‌توانند تأییدیه الگو را تقویت کنند. مثلاً در صورتی که الگوی پین بار در نزدیکی یک سطح حمایت شکل بگیرد، احتمال معامله خرید از آن سطح بالا می‌رود.

۳- ورود به معامله: پس از تأیید الگو، می‌توانید ورودی معامله را تنظیم کنید. در مورد پین بار معکوس، معمولاً شما می‌توانید بلافاصله بعد از پایان نمودار به سمت معکوس الگو (بالا یا پایین) وارد شوید. در مورد پین بار ادامه، شما ممکن است منتظر تأیید دیگر سیگنال‌ها مانند شکستن یک سطح مقاومت یا حمایت باشید.

مهم است که در حین معامله با الگوی پین بار دقت کافی را داشته باشید و سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال را نیز به طور همزمان مورد استفاده قرار دهید. الگوها تنها یک قسمت از تحلیل بازار هستند و ترکیب آنها با دیگر نشانگرها و سیگنال‌ها می‌تواند تصمیمات معاملاتی شما را بهبود بخشد.

نمودار زیر نشان دهنده بیت‌کوین به تتر است. همانطور که گفته شد، پین بارِ مناسب، پین باری است که در مقاوت‌ها تشکیل شود. همانطور که در شکل می‌بینید، موقعیت‌هایی که برای خرید و فروش مناسب هستند، مشخص شده است. ابتدا یک کندل شکل می‌گیرد که به آن سینگال می‌گوییم و پس از آن کندل trigger تشکیل می‌شود و براساس جهت کندل‌ها شما می‌توانید تصمیم گیری کنید.

الگوی کندل پین‌بار برای معامله در نمودار بیت‌کوین به تتر - آموزش دکتر محمد بحرینی
الگوی کندل پین‌بار برای معامله در نمودار بیت‌کوین به تتر

در مثال زیر، نمودار پالایش نفت تهران نمایش داده شده است. در یک نقطه از نمودار، ابتدا کندل سیگنال و سپس trigger تشکیل شده است. در اینجا ما وارد نمودار می‌شویم و معامله می‌کنیم.

الگوی کندل پین‌بار برای معامله در نمودار پالایش نفت تهران - آموزش دکتر محمد بحرینی
الگوی کندل پین‌بار برای معامله در نمودار پالایش نفت تهران
حد ضرر در نمودار با الگوی کندل پین‌بار - آموزش دکتر محمد بحرینی

حد ضرر در الگوی کندل پین بار (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

هر نمودار حد ضرر مختص خود را دارد. حد ضرر در معاملات با الگوی کندل پین بار از اهمیت بسیاری برخوردار است. حد ضرر یک سطح قراردادی است که شما تعیین می‌کنید و در صورتی که قیمت به آن برسد، معامله خود را بسته می‌کنید. هدف اصلی حد ضرر، محافظت از سرمایه و کاهش زیان در صورتی که قیمت در جهت ناخواسته حرکت کند است.

در معاملات با الگوی پین بار معکوس، بهتر است حد ضرر خود را در نزدیکی قیمت ورود به معامله قرار دهید. به عبارتی، اگر شما برای خرید وارد شدید، حد ضرر را در زیر توده قیمتی پین بار قرار دهید و اگر برای فروش وارد شدید، حد ضرر را در بالای توده قیمتی پین بار قرار دهید. این اقدام شما از لحاظ تحلیلی به این معناست که اگر قیمت ادامه حرکت در جهت معکوس الگو پیدا کند، احتمالاً روند سابق آن الگو پین بار از بین خواهد رفت.

در مورد الگوی پین بار ادامه نیز، می‌توانید حد ضرر خود را در نزدیکی قیمت ورود به معامله قرار دهید. در این حالت، اگر شما برای خرید وارد شدید، حد ضرر را در زیر توده قیمتی پین بار ادامه قرار دهید و اگر برای فروش وارد شدید، حد ضرر را در بالای توده قیمتی پین بار ادامه قرار دهید.

در پین باری که شادوی آن به سمت پایین است، حد ضرر زیر خود کندل است. در پین باری که شادو رو به بالاست، حد ضرر بالای پین بار است.

حد ضرر در الگوی پین بار - دکتر محمد بحرینی

مثال زیر، نمودار بیتکوین به تتر است. حد ضرر در چند نقطه آن مشخص شده است.

حد ضرر الگوی کندل پین‌بار در نمودار بیت‌کوین به تتر - دکتر محمد بحرینی
حد ضرر الگوی کندل پین‌بار در نمودار بیت‌کوین به تتر

جمع‌بندی

الگوی پین بار یکی از معروف‌ترین الگوهای تحلیلی در بازارهای مالی است که توسط تریدرها و سرمایه‌گذاران به منظور پیش‌بینی نوسانات قیمتی استفاده می‌شود. این الگو در نمودار قیمت به صورت یک شمعه برجسته و معکوس نمایان می‌شود که به شکل یک پین بار شبیه می‌شود. عمدتاً الگوی پین بار نشانگر اتمام یک روند قیمتی و برگشت قیمت به سمت معکوس می‌باشد.

این الگوی معکوس معمولاً موقعیت زمانی مناسبی برای ورود به معامله‌های خرید یا فروش ایجاد می‌کند. تریدرها بر اساس الگوی پین بار می‌توانند استراتژی‌های خرید و فروش خود را تنظیم و تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تری را انجام دهند.

با آموزش‌های بیشتر مهارت‌های خود را ارتقا دهید:

guest
حتما فارسی تایپ شود
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها