تعریف مدیریت سرمایه و آموزش مدیریت سرمایه بازارهای در بورس، فارکس، ارز دیجیتال

فهرست مطالب

امروزه اهمیت مدیریت سرمایه و سرمایه‌گذاری بیش از پیش احساس می‌شود. جهان امروز به سمتی می‌رود که بخش بزرگی از موفقیت و کسب ثروت به سرمایه‌گذاری درست و اصولی برمی‌گردد. حتماً شما هم مشتاق شده‌اید که بخشی از پس‌انداز خود را سرمایه‌گذاری کنید.

اما سوال اینجاست؛ راه درست سرمایه‌گذاری چیست؟ کجا و چه میزان سرمایه‌گذاری کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم؟ آیا سرمایه‌گذاری به صورت ارز دیجیتال سودآور است؟ چگونه می‌توانیم از راه صحیح در بازار بورس سرمایه‌گذاری کنیم؟ در این مقاله قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم.

آموزش مدیریت سرمایه دکتر محمد بحرینی

مدیریت سرمایه چیست؟

مدیریت سرمایه معمولاً به ویژگی‌های شخصیتی و سبک زندگی افراد برمی‌گردد. هر کسی مدیریت سرمایه خود را متفاوت از دوست یا همکار خود دارد. مدیریت سرمایه به حفظ سرمایه شما کمک می‌کند و اگر به صورت اصولی و درست انجام شود، موجب افزایش سرمایه شما نیز خواهد شد. در واقع مهمترین اهمیت مدیریت سرمایه این است که سرمایه اصلی شما حفظ شود و در ادامه ممکن است افزایش سرمایه را هم به دنبال داشته باشد.

مدیریت مالی و سرمایه گذاری

مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری شیوه عملی علم اقتصاد می‌باشد. در واقع مدیریت مالی و سرمایه گذاری برای این است که بتوان میزان نقدینگی و سرمایه‌های سازمان یا شرکت مربوطه را سازمان‌دهی و مدیریت کرد. استراتژی‌های لازم برای برقراری تعادل و همچنین ارتباط برقرار کردن با بانک‌ها و انجام امور مربوط به سهام‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها از جمله اموری است که در حوزه مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرد.

دوره آموزشی تحلیلی تکنیکال مقدماتی - دکتر محمد بحرینی دوره رایگان تکنیکال مقدماتی و کنترل ذهن

اصول مدیریت سرمایه

همان‌طور که گفتیم مدیریت سرمایه روش واحدی ندارد و به سبک زندگی شخصی افراد و میزان سرمایه و اهداف آنها بستگی دارد. با این حال شاخص‌های واحدی به عنوان اصول مدیریت سرمایه وجود دارد که در ادامه به صورت مختصر به بیان آن ها بپردازیم.

ریسک: یکی از بنیادی‌ترین اصول مدیریت سرمایه می‌باشد. ریسک یعنی ممکن است ضرر احتمالی را در سرمایه‌گذاری خود داشته باشید و باید این احتمال را در نظر بگیرید. در صورتی که میزان ریسک را به صورت منطقی قبل از ورود به سرمایه‌گذاری تخمین بزنید، سرمایه‌گذاری موفق‌تری خواهید داشت.

بازده: یکی دیگر از مهمترین اصول مدیریت سرمایه این است که میزان سود حاصل از سرمایه‌گذاری یا بازده را در نظر داشته باشید. در واقع معیار مشخص و معینی برای میزان دقیق بازده وجود ندارد و بر اساس پارامترهای دیگر سرمایه‌گذاری تعیین می شود.

میزان افت سرمایه: یکی اصلی‌ترین اصول مدیریت سرمایه این است که میزان افت ارزش ثروت را در سرمایه‌گذاری در نظر داشته باشید. می‌توان گفت که تقریباً تمامی تریدرها تاکنون افت سرمایه را تجربه کرده‌اند. ولی مسئله مهم این است که تریدرهای حرفه‌ای افت‌ها و ضررهای سنگین و غیرقابل جبران را تجربه نکرده‌اند چون توانسته‌اند در زمان درست آن را کنترل و محدود کنند. در واقع مهمترین اصل از اصول مدیریت سرمایه “بقا” می‌باشد.

آموزش اصول مدیریت سرمایه - دکتر محمد بحرینی فرمول مدیریت سرمایه

حتی اگر سرمایه چندانی هم نداشته باشید، ولی با روش اصولی و فرمول مدیریت سرمایه درست می‌توانید به ثروت کلانی در بازارهای مالی برسید. روش‌های مختلفی برای محاسبه فرمول مدیریت سرمایه وجود دارد که در این بخش به اختصار و به زبان ساده به آنها می پردازیم.

سود مرکب: سود مرکب زمانی است که علاوه بر سرمایه اصلی، بهره روی سود های جمع‌آوری شده قبلی هم افزوده می‌شود. در این صورت می‌گوییم که سود مرکب اتفاق افتاده است. به سود مرکب قانون میتوز هم می‌گویند.

فرمول مدیریت سرمایه برای محاسبه میزان سود مرکب: P [(1 + i)ˆn – 1]

در این معادله: P= اصل پول. i = درصد سود و n = تعداد دوره سود می باشد.

 

طریقه مدیریت سرمایه

طریقه مدیریت سرمایه شما ممکن است با دوست یا همکارتان متفاوت باشد و این به شیوه زندگی و اهداف شما مربوط می شود. پس ابتدا باید دست از مقایسه برداشته و یک روش درست برای خود را پیش بگیرید تا بهترین نتیجه را به دست آورید. از مهمترین اصول طریقه مدیریت سرمایه به طور کلی می توان به موارد:

۱. تعیین اهداف مالی: این اولین قدم در طریقه مدیریت سرمایه می باشد. اهدافتان را بنویسید و آنها را به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

۲. اولویت بندی: قدم دوم در طریقه مدیریت سرمایه می باشد. با این کار تا حد زیادی جلوی خرج های اضافی و غیر ضروری را خواهید گرفت و میزان سود شما بالاتر خواهد رفت و از طرفی اصل “بقا” بهتر حفظ می شود. برای این کار فراموش نکنید که هزینه های خود را مکتوب کنید.

۳. کنترل سرمایه: قدم سوم در طریقه مدیریت سرمایه است. به زبان ساده و مختصر یعنی حواستان به دخل و خرجتان باشد. یکی از راهکار های جالب برای مدیریت سرمایه این است که یک حساب جداگانه باز کرده و هر روز مقداری پول کم یا زیاد، به آن منتقل کنید و آخر ماه خواهید دید که پس انداز خوبی جمع کرده‌اید.

روش مدیریت سرمایه در بازارهای مالی - دکتر محمد بحرینی

مدیریت سرمایه ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی)

مدیریت سرمایه ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی) بسیار حساس و نیاز به علم و تجربه دارد. بنابراین در این بازار نباید بی گدار به آب بزنید زیرا کوچک ترین اشتباه و حرکت غیر اصولی در این بازار باعث ضرر و از دست رفتن سرمایه‌تان خواهد شد. در واقع مهمترین بخش مدیریت سرمایه ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی) یاد گرفتن معاملات اهرمی می‌باشد و هیچ‌وقت قبل از یاد گرفتن این معاملات وارد بازار ارز دیجیتال نشوید. در واقع بازار ارز دیجیتال نوسانات زیادی دارد و باید قبل از ورود به آن اصول مدیریت سرمایه ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی) را به درستی بدانید و میزان ریسک و افت سرمایه را تخمین زده و در نظر داشته باشید.

مدیریت سرمایه ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی) - دکتر محمد بحرینی
دوره مقدماتی ارز دیجیتال و موفقیت - دکتر محمد بحرینیدوره رایگان مقدماتی ارز دیجیتال و موفقیت

مدیریت سرمایه فارکس

در بازار فارکس فانتزی‌های زیادی در مورد سود‌آوری های کلان در مدت زمان کوتاه وجود دارد، شاید شنیده باشیم که سرمایه‌گذاران بازار فارکس گفته‌اند که با این سرمایه‌گذاری، تا ۲ سال آینده خود را تأمین خواهم کرد. اما این فانتزی‌ها زمانی جامه عمل می‌پوشند که مدیریت سرمایه فارکس را بلد باشید و خیال پردازی‌های غیر واقعی را کنار بگذارید.

۲ اصل مهم در مدیریت سرمایه فارکس که می توانید به آنها پایبند باشید این است که: معامله گر می‌تواند معامله‌های کوچک را نادیده گرفته و از معامله‌های بزرگ‌تر سود خود را به دست آورید.

یا اینکه به دنبال کسب سود از معامله‌های کوچک بوده و با این روش به سرمایه‌های کلان برسید. در واقع یکی از جذابیت های بازار فارکس این است که مدیریت سرمایه فارکس تا حد زیادی به شخصیت افراد بر می‌گردد.

آموزش مدیریت سرمایه در بازار فارکس - دکتر محمد بحرینی

مدیریت سرمایه بورس

۳ اصل مهم در مدیریت سرمایه بورس وجود دارد که برای گرفتن نتیجه مطلوب و پر سود باید به آنها توجه داشته باشید:

نکته اول: مدیریت سرمایه بورس ریسک بزرگی به دنبال دارد. در صورتی که در سرمایه‌گذاری مبتدی هستید، با ریسک کم شروع کنید. بهتر است ابتدا با ۰/۴ یا ۰/۵ درصد کل سرمایه‌ کار را شروع کنید. فراموش نکنید که همیشه ریسک بازار بورس را در نظر داشته باشید.

نکته دوم: چند معامله باز شده در یک زمان می‌توانید داشته باشید. بهتر است حداکثر تعداد موقعیت‌ های باز را محدود کنید. حداکثر مطلق برای یک فرد فقط ۸ پوزیشن باز با هم است. سعی کنید از این محدوده پا را فراتر نگذارید.

نکته سوم: نسبت ریسک به سود را در مدیریت سرمایه بورس در نظر داشته باشید. بهتر است نسبت ریسک به سود ۲/۵ به ۱ نباشد و در صورتی که مبتدی هستید، نسبت ۳ به ۱ را در نظر بگیرید.

 

مدیریت سرمایه و ریسک چیست؟

اکثر روش‌های سرمایه‌گذاری با درصدی از ریسک همراه می‌باشند. از جمله سرمایه‌گذاری‌هایی که ریسک پایین‌تری دارد، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌باشد. با مدیریت سرمایه و ریسک صحیح می‌توانید بازدهی و سودآوری خود را چندین برابر کنید. به عنوان مثال خرید سهام به صورت مستقیم ریسک بیشتری دارد اما با این حال بازدهی بالاتری هم دارد. در واقع می‌توانیم بگوییم که ریسک بهای بازدهی بالاتر است.

دلیل پیشرفت مالی همه افراد موفق در بازار بورس و ارز دیجیتال و فارکس این است که اولین سرمایه‌گذاری حرفه‌ای خودشان را روی شناخت بازار بورس و ارز دیجیتال و دنیای فارکس کردند. آن ها با دیدن آموزش به موقع، آینده ی مالی خودشان را از سقوط نجات داده‌اند. به راستی ما هم لایق رشد مالی و ثروت فراوان هستیم.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها