آموزش ویدیویی الگوی کندل هارامی در تحلیل تکنیکال
الگوی کندل هارامی از دو کندل تشکیل شده است؛ کندل اول دارای بدنهای بزرگ و کندل دوم دارای بدنهای کوچک است. بدنه کندل دوم درون بدنه کندل اول قرار میگیرد. این الگو در انتهای یک روند ایجاد میشود و باعث تغییر روند میشود. به همین دلیل، الگوی هارامی را میتوان در دسته الگوهای بازگشتی قرار داد.
الگوهای کندلی به ۳ دسته تقسیم میشوند. الگوهای تک کندلی، الگوهای دو کندلی و الگوهای چند کندلی.
الگوهای تک کندلی شامل:
از الگوهای دو کندلی مهم شامل:
۲- الگوی کندل هارامی
الگوهای چند کندلی شامل:
۱- الگوی کندل ستاره صبحگاهی و عصرگاهی
۲- الگوی کندل سه سرباز سفید و سه کلاغ سیاه
الگوی کندل هارامی چیست؟ (آموزش کاملتر در ویدیو)
الگوی کندل هارامی نام یک الگو در نمودار شمعی ژاپنی است که با استفاده از آن میتوان قیمت یک دارایی را در آینده پیشبینی کرد. این الگو جزو الگوهای بازگشتی محسوب میشود و شکلگیری آن، به ما خبر از تغییر روند میدهد. بسیاری از معاملهگران بازارهای مالی از کندل هارامی برای پیدا کردن بهترین نقطه برای ورود و خروج از معامله استفاده میکنند.
الگوی هارامی از دو کندل در کنار یکدیگر تشکیل میشود. برای شناسایی این الگو، بدنه کندل اول باید بهطور کامل بدنه کندل دوم را پوشش داده است. همچنین، باید توجه داشت که بدنه کندل دوم همیشه کوچکتر از بدنه کندل اول است. یک نکته مهم دیگر در شناسایی الگوی هارامی این است که رنگ کندل اول همیشه با رنگ کندل دوم متفاوت است.
الگوی هارامی (زن حامله) به این شکل است که یک الگوی مادر است که یک الگوی بچه در شکمش قرار دارد. زمانی این الگو ارزشمند میشود که در حمایتها، مقاومت، پیوتهای ماژور و جاهایی که روند عوض میشود، شکل بگیرد. در این الگو، نمودار در حال ریزش بوده و بعد از این الگو تغییر روند داده است. برعکس آن هم اتفاق میافتد.
در مثال زیر، نمودار بیتکوین به تتر را مشاهده میکنیم. در این نمودار یک الگوی هارامی تشکیل شده است.
در الگوی هارامی، الگوی بچه میتواند دو قلو باشد، حتی بیشتر؛ فقط مادر باید بتواند اینها را پوشش دهد. مادر هم میتواند بیشتر از یکی باشد.
در نمودار بیتکوین به تتر زیر، یک الگوی هارامی با چند مادر و بچه شکل گرفته است.
انواع الگوی کندل هارامی (آموزش کاملتر در ویدیو)
در نمودار شمعی، هر روز معامله، با یک کندل یا یک شمع نمایان میشود که دادههای قیمتی آن روز را نشان میدهد. در الگوی هارامی، کندل دوم نیازمندی نیست که حتماً کوچکتر از کندل اول باشد. در الگوی هارامی صعودی، کندل مادر رنگ قرمز و کندل دوم رنگ سبز است. این بدان معنی است که در کندل دوم، نشانهای از صعود قیمتی وجود دارد، و قیمت بستهی سهم بالاتر از قیمت باز شده است. در نتیجه، الگوی هارامی صعودی معمولاً نشانگر پایان روند نزولی و شروع روند صعودی است، که برای تحلیلگران بازار بسیار مهم است تا روند بعدی سهم را پیشبینی کنند.
الگوی هارامی صعودی، با قیمت کفی سهم مشخص میشود، و پس از آن، انتظار روند صعودی وجود دارد، که نقطه مناسبی برای خرید سهم خواهد بود. در الگوی هارامی، ارتفاع کندل دوم اهمیت دارد. هر چقدر این ارتفاع، نشان دهنده نوسانات روزانه، بیشتر باشد، به احتمال زیاد، قدرت برگشت روند سهم نیز بیشتر خواهد بود.
الگوی کندل هارامی نزولی تماماً عکس الگوی هارامی صعودی است. وقتی که کندل مادر قرمز و کندل دوم سبز رنگ میشود، به این معنی است که قیمت بسته شدن روز کمتر از قیمت باز شدن است. درصورتی که روز قبل نمودار قیمتی کندل سبز رنگ را نشان داده باشد، در این حالت بسیاری از تحلیلگران منتظر پایان روند صعودی سهم و شروع روند نزولی میشوند. الگوی هارامی نزولی در سقف قیمتی سهم مشخص میشود، به طوری که بعد از آن میتوان انتظار حرکت نزولی سهم را داشت و نقطه مناسبی برای فروش سهم خواهد بود.
بر اساس اطلاعاتی که تا به حال ارائه کردیم، کندل دوم در الگوی هارامی نقش اصلی در تعیین روند بعدی سهم دارد. در کندل دوم، وقتی قیمت باز شدن سهم در روز به قیمت بسته شدن بسیار نزدیک باشد، کندل در حال ایجاد روندی با ارتفاع کمتر میباشد و طبق شکل زیر، به صورتی مشابه صلیب ظاهر میشود. این الگو به طور رسمی الگوی صلیب هارامی نامیده میشود.
به طور واضح، بدنه کندل دوم در این الگو به حداقل خود میرسد. وقتی این الگو در انتهای یک روند نزولی قرار میگیرد، الگوی صلیب هارامی به صورت صعودی شکل میگیرد و در صورتی که در انتهای یک روند صعودی قرار بگیرد، الگوی صلیب هارامی به صورت نزولی شکل میپذیرد.
معامله با الگوی کندل هارامی (آموزش کاملتر در ویدیو)
الان که با مفهوم الگوی کندل هارامی و انواع آن آشنا شدهایم، بهتر است درباره نحوه معامله با الگوی هارامی هم صحبت کنیم. یکی از مزایای بزرگ الگوی هارامی و معامله با آن این است که سیگنالی که آن صادر میشود، قدرت قابل توجهی دارد و به همین دلیل، احتمال موفقیت در معامله بسیار بیشتر است. همچنین، شناسایی کندل هارامی روی نمودار نیز بسیار آسان است و لازم نیست مثل برخی از الگوهای تحلیل تکنیکال، زمان زیادی را برای پیدا کردن آن صرف کنید.
در مثال زیر، نمودار بیتکوین به تتر را مشاهده میکنیم. برای معامله، باید هم signal bar و بعد key bar را مشاهده کنیم. بعد از هارامی اگر یک کندل منفی مشاهده کردیم، میتوانیم وارد معامله شویم.
برعکس این موضوع هم برقرار است. یعنی الگو طوری باشد که کندل بعد آن مثبت باشد.
حد ضرر در الگوی کندل هارامی (آموزش کاملتر در ویدیو)
در الگوی کندل هارامی صعودی، حد ضرر زیر کندل مادر قرار میگیرد.
در الگوی کندل هارامی نزولی، حد ضرر بالای الگو قرار میگیرد.
در نمودار بیتکوین به تتر زیر، در چند نقطه حد ضرر مشخص شده است.
جمعبندی
در این مقاله، علاوه بر بررسی انواع الگوی کندل هارامی، با روشهای معامله با این الگو آشنا شدهایم. الگوی هارامی یکی از الگوهای تحلیلی بازگشتی است که میتواند تغییر روند نمودار را نشان دهد. با مشاهده کندل هارامی، میتوان فهمید که روند میل به صعود یا نزول دارد. روند صعودی یا نزولی را میتوان از طریق کندلهای الگوی کندل هارامی تشخیص داد؛ که این کندلها متشکل از یک کندل بزرگ و یک کندل کوچک در کنار یکدیگر شکل میگیرند. اما باید توجه داشت که نباید فقط بر اساس این الگو اقدام به معامله کنید؛ بلکه بهتر است آن را با روشهای دیگر ترکیب کنید.