ویدیو آموزش انواع روند در تحلیل تکنیکال

فهرست مطالب

آموزش ویدیوی انواع روند در تحلیل تکنیکال

روند چیست؟ (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

در این مقاله و ویدئو، قصد داریم انواع روند در تحلیل تکنیکال را بررسی کنیم. بیایید برای توضیح این موضوع، ابتدا تعریف مشخصی از روند داشته باشیم.

برای تعریف روند، باید به اصل سوم آقای داو برگردیم. طبق این اصل، قیمت‌ها تمایل به ادامه دادن مسیر خود دارند. یعنی اگر مسیر آن‌ها صعودی باشد، به روند صعودی، اگر نزولی باشد به مسیر نزولی و اگر در مسیر خنثی قرار بگیرند، به ادامه دادن مسیر خنثی تمایل دارند. به این ادامه دادن مسیر، روند می‌گویند.

انواع روند در تحلیل تکنیکال (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

انواع روند در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

ما برای اینکه بتوانیم تشخیص درستی برای خرید و یا فروش داشته باشیم و تصمیمات سودمند بگیریم، باید روند را شناسایی کنیم. به طور مثال اگر نمودار نزولی باشد، ما نباید در روند نزول آن خرید انجام بدهیم. اگر به صورت دو طرفه در این مارکت مشغول به فعالیت هستید، در روند نزولی باید روی فروش تمرکز کنید.

تنها در صورتی باید خرید کنید که نمودار در حال بالا رفتن باشد و در سیر صعودی قرار بگیرد. به بیان واضح تر، انواع روند به ۳ دسته عمده تقسیم می‌شوند:

● روند صعودی
● روند نزولی
● روند خنثی

روند صعودی در تحلیل تکنیکال (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

روند صعودی در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

روند صعودی یک نمودار رو به بالا است. ما باید روند کلی نمودار را بررسی کنیم. کف قیمت و سقف قیمت در تمامی روند را به دست می‌آوریم و آن‌ها را طی زمان مقایسه می‌کنیم. ممکن است با گذشت زمان، قیمت کف نسبت به گذشته تغییر کند و روند صعودی داشته باشد. 

سقف و کف در ورند صعودی - دکتر محمد بحرینی

همچنین باید سقف را هم در نظر بگیریم و ببینیم آیا سقف و کف قیمت‌ها نسبت به کف و سقف‌های قبلی رشد داشته یا خیر. زیرا این تغییرات در بازار مالی اتفاق می‌افتند. اگر این موضوع مشاهده شود و طی گذر زمان میزان حداقل و حداکثر ها نسبت به قبل بیشتر شود، روند صعودی در تحلیل تکنیکال تشخیص داده می‌شود. اگر جایی عبارت‌های higher low و higher high دیدید و یا شنیدید، به معنای کف قیمت و سقف قیمت است. higher low یعنی کف قیمت و higher high به معنای سقف قیمت است.

نکته: خط روند یک نوع از انواع خطوط حمایت و مقاومت است.

شیوه رسم روند در تحلیل تکنیکال (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

موضوع بعدی که باید به آن توجه ویژه داشته باشید، شیوه رسم روند است. برای رسم روند صعودی روی نمودار، ابتدا کف‌ها را به هم رسم کنیم. این خط، خط روند صعودی را نشان می‌دهد.

رسم خط کف در روند صعودی - دکتر محمد بحرینی

برای محاسبه سقف قیمت‌ها، همین خط را با دکمه کنترل (Ctrl بر روی صفحه کلید لپتاپ یا کامپیوتر) بالا می‌بریم و سقف را مشخص می‌کنیم. با این کار کانال حرکت صعودی بر روی یک نمودار را ترسیم می‌کنیم

رسم خط سقف در روند نصعودی - دکتر محمد بحرینی

در گذشته می‌گفتند باید این نمودار موازی باشد اما طبق علم امروز، لازم نیست حتما موازی باشد. موازی باشد چه بهتر اما اگر هم نشد، مطلبی نیست که با توجه به بازار های مالی جدید، جای نگرانی باقی بگذارد. برای درک بهتر ویدئو را ببینید.

روند صعودی اتریوم و تتر - دکتر محمد بحرینی
۲ روند صعودی اتریوم و تتر

روند نزولی در تحلیل تکنیکال (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

روند زولی در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

روند نزولی هم مثل نمونه‌های صعودی سنجیده می‌شود. با این حال در ادامه روند نمودار، می‌بینیم که کف و سقف ها پایین‌تر از سقف و کف‌های قبلی هستند. اگر روند همین طور به سمت کف‌ها و سقف‌های پایین‌تر از مقدارهای قبلی پیش برود، نزولی خواهد بود.

سقف و کف در روند نزولی - دکتر محمد بحرینی

نحوه رسم روند در نمونه‌های نزولی با نمودارهای صعودی متفاوت است. در این نمونه، باید سقف‌ها را به هم وصل کنید. یعنی دقیقا برعکس گزینه قبلی محاسبه می‌شود.

در رسم روند نزولی در تحلیل تکنیکال، باید سقف‌ها را به هم وصل کنیم تا به یک نمودار خطی برسیم.

رسم سقف در روند نزولی - دکتر محمد بحرینی

بعد دکمه کنترل (Ctrl بر روی صفحه کلید لپتاپ یا کامپیوتر) را گرفته و خط را پایین می آوریم تا کانال را ایجاد کنیم.

رسم کف در روند نزولی - دکتر محمد بحرینی

به هیچ وجه برعکس عمل نکنید. در نمودارهای صعودی حتما اول دره ها را اندازه بگیرید و در نمودارهای نزولی، ابتدا قله و سقف‌ها را محاسبه کنید. سقف و کف پایین‌تر را با کلمات و اصطلاحات زیر هم بیان می‌کنند.

LL: Lower Low کف پایین تر

LH: Lower High سقف پایین تر

تغییر مسیر روند های صعودی و نزولی (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

زمانی می‌گوییم یک روند نزولی تمام می‌شود که یک کف بالاتر از کف قبلی و سقفی بالاتر از سقف قبلی خود بزند. لازم نیست حتما این سقف بالاتر از بیشترین قله آن باشد. همین که از سقف و کف قبلی بالاتر باشد، یعنی دارد روند نزولی را تغییر می دهد.

در بحث روند صعودی هم همین نکته اهمیت دارد. این روند تا جایی صعودی محسوب می‌شود که نسبت به کف و سقف قبلی، بالاتر باشد. چنانچه این روند نسبت به کف و سقف قبلی پایین‌تر باشد، دیگر روند صعودی تغییر کرده است.

روند نزولی اتریوم و تتر - دکتر محمد بحرینی
۳ روند نزولی اتریوم و تتر

روند خنثی در تحلیل تکنیکال (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

روند خنثی در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

آخرین روندی که باید در این زمینه یاد بگیرید، بررسی روند خنثی در تحلیل تکنیکال است. روند خنثی یعنی کف و سقف های مساوی زدن. یعنی high high و low low های روند، در دو خط افقی حرکت می‌کنند و کف و سقف‌ها مساوی با هم پیش می‌روند.

سقف و کف در روند خنثی - دکتر محمد بحرینی

به روند خنثی، range trading هم گفته می‌شود. وقتی گفته می‌شود در ترید باید چنین استراتژی داشته باشید، منظور همین روند خنثی است.
برای محاسبه بهتر، نمودار ها را از حالت لوگاریتمی خارج کنید.

روند خنثی پالایش نفت بندر عباس - دکنر محمد بحرینی
روند خنثی پالایش نفت بندر عباس

جمع بندی

روند تکنیکال به مسیر پیشرفت و یا پس رفت قیمت‌ها در بورس و یا سایر بازارهای مالی گفته می‌شود که نحوه بررسی آن‌ها را مشخص می‌کند. شما برای خرید و فروش به موقع، نیاز دارید با انواع روند تکنیکال آشنایی داشته باشید.

به طور کلی ۳ روند صعودی، نزولی و خنثی داریم که هر یک با توجه به مشخص شدن سقف‌ها و کف‌های نمودارها، شناسایی می‌شوند. در این مقاله یه صورت ویدئویی نحوه محاسبه نمودار‌ها و کشیدن کانال‌های قیمتی را آموزش داده‌ایم. با خواندن مطلب و مشاهده ویدیو، می‌توانید مثال‌های بیشتری هم از نمودارهای مختلف مشاهده کنید.

آشنایی با انواع روند تکنیکال و اصطلاحات آن که به طور مفصل به آن‌ها اشاره کرده‌ایم، به شما می‌آموزد در زمان صعود، نزول و یا خنثی بودن هریک از ارزها و یا معاملات، چه رفتاری باید داشته باشید. وقتی سهامی در روند صعودی قرار داشت زمان فروش است و وقتی در روند نزولی قرار داشت، بهتر است آن به به فروش برسانید. در این صورت تسلط خوبی روی بازار خواهید داشت و درصد ضرر شما بسیار پایین می‌آید.

با آموزش‌های بیشتر مهارت‌های خود را ارتقا دهید:

guest
حتما فارسی تایپ شود
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها