ویدیو آموزش الگوی کف و سقف دوقلو در تحلیل تکنیکال

فهرست مطالب

آموزش ویدیویی الگوی کف و سقف دوقلو در تحلیل تکنیکال

در تحلیل تکنیکالالگوهای کلاسیک (الگوهای قیمتی) به دو صورت برگشتی و ادامه دهنده است. این الگوها هرکدام به شیوه‌ای نوع بازار را به شما نشان ‌می‌دهند و ‌می‌توانید وضعیت تریدهای خود را براساس این نوع الگوها در نمودار کنترل کنید. یکی از مهم‌ترین الگوهایی که در هنگام ترید با آن مواجه خواهید شد، الگوی کف و سقف دوقلو است. این روش به شما کمک ‌می‌کند تا بتوانید زمان نزولی یا صعودی شدن بازار را به آسانی تشخیص دهید.

الگوی کف و سقف دوقلو - آموزش تحلیل تکنیکال ـ دکتر محمد بحرینی

الگوی کف و سقف دوقلو (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

اگر در تریدهای خود با نموداری همچون دو قله به‌هم پیوسته روبرو شده‌‌اید، به آن الگوی کف و سقف دوقلو گفته ‌می‌شود. این نوع الگوها شکل‌ها و حالت‌‌‌های مختلفی دارند و با تمرین ‌می‌توانید آنها را در بازه‌‌‌های زمانی مختلف تشخیص دهید. این الگو در دسته الگوهای بازگشتی به شمار ‌می‌رود و ‌می‌تواند میزان ریزش یک بازار مالی را به شما نشان دهد. آشنایی با این الگو همچنین به شما کمک ‌می‌کند تا بتوانید نقاط ورود و خروج را به خوبی تشخیص دهید.

الگوی سقف دوقلو یا دبل تاپ- آموزش تحلیل تکنیکال ـ دکتر محمد بحرینی

الگوی کف دوقلو به نام (Double Bottom) نیز شناخته ‌می‌شود و الگوی سقف دوقلو به نام (Double top) نیز رایج است. توجه کنید بعد از کشیدن خط روند (خط گردن یا  Neckline) اگر کندل‌‌‌های بعدی به گونه‌ای باشند که ضرر و کاهش قیمت را در بازار نشان دهد، ‌می‌تواند سبب کاهش قیمت تا ارتفاع قله در بازار سرمایه شود. اما شکل گیری کامل Double top (سقف دو قلو) شرایط خاصی دارد که کندل‌‌‌های بعدی آن را به شما نشان ‌می‌دهد.

میزان نزول در سقف دوقلو – Double top (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

با تشخیص دادن سقف دوقلو (Double top)، ‌می‌توانید در کندل‌‌‌های بعدی که در نمودار ایجاد ‌می‌شود، میزان ضرر و حرکت بازار را تشخیص دهید. به همین جهت شما باید به کندل‌‌‌های بعد از این نمودار به خوبی توجه کنید. در چند حالت مختلف این احتمال وجود دارد که کندل‌ها نمایانگر حالت نزولی در بازار شوند، که در ادامه آنها را بررسی ‌می‌کنیم. 

تشخخیص نزول در کندل سقف دوقلو - آموزش تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

ایجاد الگوی ماروبوزو -Marubozo (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

این نوع کندل‌ها که در نمودار نیز زیاد با آنها برخورد خواهید داشت به نام لانگ دی نیز شناخته ‌می‌شوند. در این حالت یک کندل بزرگ بعد از نمودار سقف دوقلو ایجاد ‌می‌شود. این کندل به صورت کامل خط گردن (Neckline) را ‌می‌شکند. در این مدل از کندل‌‌‌های ماروبوزو (Marubozo) که بعد از نمودارهای دبل تاپ دیده ‌می‌شوند، احتمال نزولی شدن بازار را به شما نشان ‌می‌دهند.

کندل دوقلو در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

کندل‌‌‌های دوقلو (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

یکی دیگر از حالت‌‌‌های بسیار رایج در شکل‌گیری کندل ها، کندل‌‌‌های دوقلو است. در این حالت شما بعد از نمودار دابل تاپ شاهد کندل‌‌‌های دوقلو خواهید بود. این کندل‌ها ب‌‌اید به گونه‌ای تشکیل شوند که یکی از آنها در زیر خط گردن باز و بسته شوند. این حالت در بسیاری از نمودارهایی که به صورت دوقلو یا دابل تاپ شکل ‌می‌گیرند، دیده ‌می‌شود.

کندل پینوکیو یا پین بار - دکتر محمد بحرینی

کندل‌‌‌های پینوکیو -Pinocchio Bar (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

این کندل که به نام کندل‌‌‌های پین بار (Pin Bar) نیز معروف هستند، نشان دهنده حالت نزولی بازار خواهند بود. در بازارهای مالی که شاهد نمایش نمودارهای دابل تاپ هستند، کندل‌‌‌های پین بار بسیار رایج‌‌اند. در این حالت کندل باید در زیر خط روند شکل بگیرد و در زیر نمودار نیز بسته شوند. این حالت نشان دهنده حالت نزولی بازار خواهد بود و بیشتر در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار ‌می‌گیرند.

کندل‌‌‌های پوشا یا اینگالف (Engulfing Pattern) - دکتر محمد بحرینی

کندل‌‌‌های پوشا یا اینگالف -Engulfing Pattern (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

در کندل اینگالف درواقع یک کندل مثبت در ابتدا شکل ‌می‌گیرد. زمانی که چنین حالتی در نمودارهای دابل تاپ ایجاد شد، شما باید کندل دوم را نیز کنترل کنید. کندل دوم اگر بتواند کندل اول را کاملا پوشش دهد و به اصطلاح آن را پوشا کند و از خط روند تا پایین آن ادامه پیدا کند ‌می‌تواند نشان دهند که بازار به صورت نزولی حرکت خواهد کرد.

سرمایه گذاری در حالت نمودارهای دابل تاپ - دکتر محمد بحرینی

سرمایه گذاری در حالت نمودارهای دابل تاپ -Double top (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

توجه داشته باشید که شکل گیری این نمودارهای دابل تاپ (Double top) بسیار زیاد اتفاق ‌می‌افتد و افرادی که به دنبال کسب سود از این نوع نمودارها در بازه‌‌‌های زمانی کوتاه مدت هستند، ‌می‌توانند سودهای خوبی را کسب کنند. اما یک نکته بسیار مهم در هنگام سرمایه گذاری یا خروج سرمایه در این نوع نمودارها وجود دارد که باید به آن توجه کنید.

زمانی که یک خط روند نزولی را در نمودارهای دو قله مشاهده ‌می‌کنید، این احتمال وجود دارد که به خواهید سرمایه خود را در زمان نزول نمودار خارج کنید یا بخواهید در همان زمان اقدام به خرید و ورود به بازار نمایید. اما باید توجه داشته باشید که این نمودارها بعد از ایجاد شکست، یک برگشت کوتاه به خط روند نزولی شکل می‌گیرد و ضلع بالای مثلث به پایین و ضلع پایین مثلث تقریبا افقی یا همان خط گردن پیدا ‌می‌کنند، در این حالت شما با کمی‌صبر کردند ‌می‌توانید از ایجاد ضرر بیشتر در سرمایه خود جلوگیری کنید.

الگوی کف و سقف دوقلو در تحلیل تکنیکال - دکتر محمد بحرینی

بررسی چند نمودار جهت شناسایی حالت دابل تاپ (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

برای درک بهتر تشکیل شدن حالت دابل تاپ در نمودارها، باید سعی کنید نمودارهای بسیاری را تحلیل و بررسی کنید. با دیدن نمودارهای مختلف ‌می‌توانید در تایم فریم‌‌‌های مختلف به آسانی حالت دابل تاپ را تشخیص دهید. در ادامه چند مثال مهم در این زمینه را باهم بررسی خواهیم کرد.

توجه داشته باشد که در تمام نمودارها ‌می‌توانید حالت دابل تاپ را مشاهده کنید، اما برای تشخیص آن نیازمند تمرین هستید به عنوان مثال در نمودار زیر در تایم فریم‌‌‌های بالا شاید به خوبی این حالت مشاهده نشود، اما در ادامه ‌می‌توانید آن را با تمرین بیشتر درک کنید.

الگوی کف و سقف دوقلو در نمودار بیت کوین به تتر - دکتر محمد بحرینی
الگوی کف و سقف دوقلو در نمودار بیت کوین به تتر

نمودار کف دوقلو -Double Bottom (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

همانند  دابل تاپ یا نمودار سقف دوقلو یا دوقله، نمودارهای کف دوقلو (Double Bottom) نیز وجود دارند که به دو دره نیز مشهور هستند. این نمودار نشان دهنده رشد بازار است و ‌می‌تواند سبب سود بسیار زیادی شوند. این نمودار هم به‌‌اندازه ارتفاع تا خط روند نمودار را رشد ‌می‌دهد و برای دریافت سود در بازه‌‌‌های زمانی بلند مدت بسیار کاربردی است.

الگوی کف دوقلو یا دو دره - دکتر محمد بحرینی

حد ضرر در نمودارهای دو قله (آموزش کامل‌تر در ویدیو)

در اصل برای هر نوع الگویی یک حد ضرر در نظر گرفته ‌می‌شود، در حالت کلی حد ضرر به موقعیتی از سرمایه گفته ‌می‌شود که میزان سرمایه اولیه شما در حالت ضرر خواهد کرد و بسیاری از افرادی که در زمینه تحلیل نمودار فعالیت ‌می‌کنند، پیشنهاد ‌می‌کنند که در هنگام ایجاد حد ضرر سرمایه خود را از بازار خارج کنید.

اما توجه داشته باشد که در نمودارهای دو قله به دلیل برگشت کوتاه نمودار به خط روند، شما قادر هستید تا ضرر خود را تا حد زیادی کاهش دهید.

با آموزش‌های بیشتر مهارت‌های خود را ارتقا دهید:

guest
حتما فارسی تایپ شود
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها