انواع صرافی های ارز دیجیتال ایرانی و خارجی

فهرست مطالب

ما برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال به یک صرافی معتبر از بین صرافی‌های ارز دیجیتال نیاز داریم. صرافی‌های ارز دیجیتال به صورت مجازی هستند و ما از طریق موبایل و یا لپ‌تاپ به آن‌ها دسترسی داریم.

صرافی چیست؟

صرافی ارز دیجیتال یا همان اکس‌چنج (exchange) محیطی است که با استفاده از آن افراد می‌توانند به معامله و خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند و ارزهای دیجیتال خود را به یک ارزهای دیجیتال دیگر و یا پول تبدیل کنند. صرافی‌ها یا به شکل سایت هستند یا اپلیکیشن موبایل و شما می‌توانید با عضو شدن در یکی از صرافی‌ها به معامله و خرید و فروش بپردازید. به دلیل اینکه ارزهای ما به صورت دیجیتالی هستند صرافی‌های آن ها نیز به صورت دیجیتالی عمل می‌کنند و ما فقط با ثبت‌نام در سایت یا اپلیکیشن موبایل و به صورت مجازی می توانیم در این صرافی‌ها عضو شویم و ارزهای دیجیتالی را معامله کنیم. هر صرافی با توجه به نوع خود طرز کار مخصوص به خود را دارد.

به طور کلی کار صرافی به ۲ شکل کلی انجام می شود:

اول اینکه شما به طور مستقیم با صرافی‌ها ارتباط می‌گیرید و خرید و فروش خودتان را انجام می‌دهید. یعنی از خود صرافی، ارز دیجیتال مدنظر خود را می‌خرید یا می‌فروشید.

شکل دیگری از کار صرافی‌ها به این گونه است که صرافی فقط به عنوان یک واسطه بین خریدار و فروشنده قرار می‌گیرد و خود صراف دیگر ارز دیجیتالی را خرید یا فروش نمی‌کند. راه درآمد این صرافی‌ها دریافت کارمزد از معامله افراد است.

معرفی انواع صرافی های ارزدیجیتال - دکتر محمد بحرینی

انواع صرافی‌های ارز دیجیتال

صرافی‌های ارز دیجیتال به ۲ نوع صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال و صرافی‌های غیر متمرکز ارز دیجیتال وجود دارند.

۱- صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال:

یکی از انواع صرافی‌های ارز دیجیتال، صرافی‌های متمرکز هستند. صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال همان‌طور که از نام آن‌ها نیز مشخص است توسط نهاد یا شرکت خاصی کنترل می‌شوند و همه دارایی‌های افراد توسط چند شخص یا چند نهاد اداره می‌شوند. از جمله صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال می‌توان به binance، کوین‌بیس (coinbase)، هوبی (Huobi) و… اشاره کرد.

بیشتر معاملات رمزارزها یا همان ارزهای دیجیتال به صورت صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال در حال انجام هستند. بنابراین در صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال ۰ تا ۱۰۰ ارزهای دیجیتالی افراد، توسط صرافی‌ها کنترل می‌شود و تمام دارایی در کیف پول صرافی‌ها قرار می‌گیرند. یکی از ویژگی‌های صرافی‌های متمرکز که البته بزرگترین ضعف صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال نیز به حساب می‌آید متمرکز بودن آن است. زیرا دارایی‌ها به دست افراد دیگر و حتی ممکن است توسط مجموعه‌ای از افراد اداره شوند.

۲- صرافی های غیر متمرکز ارز دیجیتال:

یکی دیگر از انواع صرافی‌های ارز دیجیتال، صرافی‌های غیر متمرکز ارز دیجیتال هستند که طرفداران زیادی دارند و پیش‌بینی می‌شود که آینده‌ای درخشان پیش‌رو خواهند داشت. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ صرافی‌های غیر متمرکز، روش و طریقه ی اداره و کنترل کردن دارایی‌های کاربران است. در صرافی‌های غیرمتمرکز ارز دیجیتال، هیچ شخص و نهادی نمی‌تواند دارایی افراد و کاربران را تحت کنترل بگیرد. صرافی‌های غیر متمرکز با استفاده از بلاک‌چین‌ قرارداد می‌بندند.به همین دلیل قرارداد امنیت بسیار بالایی دارد. هم‌چنین دارایی‌ها به طور مستقیم از والت یا همان کیف پول هر فردی تبدیل می‌شوند.

به عنوان مثال یک شخص برای انجام معامله باید در ابتدا وارد سایت مربوط به صرافی بشود و کیف پول خودش را به طور مستقیم به صرافی متصل کند و دارایی را از کیف پول خود به یک قرارداد هوشمند بفرستد و از همان قرارداد ارز جدیدی را دریافت کند. یکی از صرافی‌های غیرمتمرکز در دنیا صرافی یونی‌سواپ (Uniswap) است.

با وجود اینکه صرافی‌های غیر متمرکز ویژگی‌های خوبی دارند، اما این مدل صرافی باز هم یک ایراد و چالش فنی ـ ساختاری به همراه دارد. به دلیل وجود این ایرادها هنوز نتوانسته است جایگزین صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال شوند. هم‌چنین به دلیل اینکه این نوع صرافی‌های ارز دیجیتال با استفاده از بلاک‌چین‌ها عمل می‌کنند، مقیاس پذیری بلاک‌چین‌ فرد میزبان تأثیر زیادی برای ادامه درست روند عملکرد آن‌ها خواهد داشت.

یکی دیگر از ویژگی‌های صرافی‌های غیر متمرکز این است که امکان ارتباط بین بلاک‌چین‌های مختلف در این نوع صرافی یا کلاً انجام نمی شود یا انجام دادنش بسیار سخت خواهد بود. به عنوان مثال اگر خواهان معامله ارز دیجیتال بیت‌کوین باشید، نمی‌توانید این معامله را در یونی سواپ (Uniswap) انجام دهید. زیرا یونی سواپ فقط از اتریوم‌ها پشتیبانی می‌کند.

صرافی های غیر متمرکز ارز دیجیتال فقط توسط خود فرد اداره می شوند و معامله آن ها توسط قراردادهای هوشمند بلاک‌چینی انجام می‌شوند در حالی که صرافی های متمرکز ارز دیجیتال توسط یک شرکت یا افراد دیگری کنترل و اداره می‌شوند.یکی دیگر از ویژگی های صرافی های متمرکز و غیرمتمرکز این است که صرافی های غیر متمرکز ارز دیجیتال به دلیل انحصاری بودن کنترل و اداره ی دارایی ها امکان جعل و دستکاری ندارند در حالی که صرافی های متمرکز ارز دیجیتال به دلیل اداره شدن مجموعه ایی امکان خرابی و جعل را دارند.

صرافی های معتبر و غیر معتبر ارز دیجیتال - دکتر محمد بحرینی

صرافی های معتبر

انتخاب صرافی‌های معتبر برای ادامه روند کسب و کار ارزهای دیجیتالی بسیار مهم است در ادامه راهکارهایی را برای شما ارائه می دهیم که به کمک آن‌ها بتوانید با اطمینان بیشتر یک صرافی معتبر را برای خود انتخاب کنید؛

۱- قیمت‌های صرافی‌های مختلف را بررسی کنید:

یکی از شرایط صرافی‌های معتبر ارائه قیمت‌های بسیار مناسب برای خرید و فروش است، البته باز هم باید بسیار دقت کنید تا درگیر کلاهبرداران نشوید.

۲- ظاهر صرافی ها را دست کم نگیرید:

معمولاً صرافی‌های معتبر به ظاهر سایت خود که باعث ارتباط با مشتریان می‌شود بسیار اهمیت می‌دهند. بنابراین می‌توانید با مقایسه ظاهر صرافی‌ها یک صرافی معتبر را پیدا کنید. البته تعداد مخاطبان نیز خیلی مهم است. هر چقدر یک صرافی مخاطبان بیشتری داشته باشد آن صرافی معتبرتر خواهد بود.

۳- با پشتیبانی سایت ارتباط داشته باشید:

یکی دیگر از شرایط صرافی‌های معتبر داشتن پشتیبانی حرفه‌ای است و شما با تماس گرفتن و صحبت کردن با آن‌ها می‌توانید متوجه حرفه‌ای بودن یا نبودن آن‌ها شوید.

۴- بلاگ:

از دیگر شرایط صرافی‌های معتبر داشتن بلاگ است که در آن صرافی‌های معتبر ویدئوهای آموزشی برای کاربران خود تولید می‌کنند در حالی که یک کلاهبردار خیلی بعید است که زمان و هزینه زیادی را صرف تولید ویدئو کند.

۵- از افراد با تجربه و داشتن علم این کار کمک بگیرید:

یکی از بهترین راه‌ها برای پیدا کردن یک صرافی معتبر با شرایط معتبر این است که از افرادی که با فضای ارزهای دیجیتال آشنا هستند و خود تجربه‌ای در دنیای ارزهای دیجیتال داشته‌اند کمک بگیرید. دوره ارز دیجیتال و توحید عملی به صورت فاندامنتال ۰ تا ۱۰۰ ارزهای دیجیتال را در ۲۱ جلسه به شما آموزش داده است. این دوره با هدف جلوگیری از ضررهای مالی شما تولید کردیم و همیشه به صورت آپدیت اطلاعات جدید را به شما منتقل می‌کنیم.

نام صرافی های معتبر ارز دیجیتال ایرانی و خارجی - دکتر محمد بحرینی

معرفی ۱۰ صرافی ایرانی

در مورد صرافی ایرانی باید گفت که در سال ۱۳۹۶ یک سایت خارجی به نام بیت‌رکس (Bittrex) به دلیل تحریم‌ها حساب چندین نفر از ایرانی‌ها را مسدود کرد. همین امر باعث به وجود آمدن صرافی ایرانی شد. از آن سال به بعد تعداد صرافی ایرانی روز به روز بیشتر شد. البته ممکن است شما به عملکرد صرافی ایرانی مثل احراز هویت یا پشتیبانی آن‌ها اعتراض کنید و خیلی از این نوع عملکرد آن‌ها راضی نباشید اما باید این نکته را نیز بدانید که صرافی‌های ایرانی به تازگی ساخته شده‌اند و با گذشت زمان قطعاً مثل تمامی صرافی‌ها عملکرد خود را بهبود خواهند بخشید.

۱۰ صرافی‌ ایرانی با وجود نوپا بودن توانسته‌اند خدمات خوبی ارائه دهند. این ۱۰ صرافی جزء بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی به شمار می‌آیند که هر کدام دارای ویژگی و خدمات خاصی است. شما می‌توانید با توجه به مواردی مثل سابقه کاری، تنوع ارزهای دیجیتالی و نحوه پشتیبانی، یکی از این بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی را برای کسب و کار دیجیتالی خود انتخاب کنید:

۱- صرافی نوبیتکس (Nobitex.com)

۲- صرافی رمزینکس (Ramzinex.com)

۳- صرافی والکس (wallex.ir)

۴- صرافی تبدیل (tabdeal.org)

۵- صرافی آبان تتر (abantether.com)

۶- صرافی اوکی‌اکس‌چنج (ok-ex.io)

۷- صرافی بیت پین (bitpin.ir)

۸- صرافی اکس‌کوینو (www.excoino.com)

۹- صرافی بیت 24 (bit24.cash)

۱۰- صرافی اکسیر (www.exir.io)

معرفی ۱۰ صرافی خارجی

در مورد صرافی‌های خارجی، مدت زمانی است اعلام کرده‌اند که کاربران کشورهای تحریم شده نمی‌توانند هیچ‌گونه فعالیتی در صرافی‌های آن‌ها داشته باشند. البته با این وجود کاربران ایرانی راه‌هایی را برای دور زدن تحریم‌ها و استفاده از پلتفرم‌ها و صرافی‌های خارجی پیدا کرده‌اند.

به عنوان مثال کاربران ایرانی برای استفاده کردن از صرافی خارجی، ابتدا از یک صرافی ایرانی ارز دیجیتال را خریداری می‌کنند، سپس این ارز دیجیتال را به صرافی خارجی انتقال می‌دهند. این گونه است که به فعالیت خود در صرافی‌های خارجی ادامه می‌دهند‌. البته با این وجود باز هم تعامل با صرافی‌های خارجی به دلیل تحریم‌ها رسیک بسیار زیادی را به همراه دارد. اکنون می‌خواهیم ۱۰ صرافی معتبر و برتر خارجی را که جزء بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال دنیا به شمار می‌آیند را به شما معرفی کنیم:

۱- صرافی کوینکس (coinex)

۲- صرافی (binance)

۳- صرافی هات‌بیت (hotbit)

۴- صرافی هوبی گلوبال (huobi global)

۵- صرافی گیت‌آی‌او (gate Io)

۶- صرافی بیک‌گس (bkex)

۷- صرافی بیت فینیکس (phinix)

۸- صرافی بیت‌هامب (bithumb)

۹- صرافی بیت استمپ (bitstamp)

۱۰- صرافی کوین‌بیس (coinbase)

پیشنهاد ما برای کسانی که به تازگی می‌خواهند وارد این عرصه شوند این است که به دلیل رسیک بالای کار با صرافی و پلتفرم‌های خارجی به دلیل تحریم ها، بهتر است ابتدا با صرافی‌های ایرانی شروع به کار کنند.

با آموزش‌های بیشتر مهارت‌های خود را ارتقا دهید:

guest
حتما فارسی تایپ شود
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها